Μεξικό: Σχεδόν 10,3 εκ. άνθρωποι έμειναν χωρίς ρεύμα λόγω βλάβης δικτύου

Μεξικό: Σχεδόν 10,3 εκ. άνθρωποι έμειναν χωρίς ρεύμα λόγω βλάβης δικτύου
Χωρίς ρεύμα τη Δευτέρα εκατομμύρια κάτοικοι στο Μεξικό ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για σχεδόν 24 ώρες

Περίπου 10,3 εκατομμύρια άνθρωποι έμειναν χθες Δευτέρα χωρίς ηλεκτροδότηση στο Μεξικό, καθώς βλάβη στο δίκτυο έπληξε πολλές περιοχές της χώρας, αρχής γενομένης από την πρωτεύουσα και τα προάστιά της, σύμφωνα με τις αρχές.

Η βλάβη στο δίκτυο προκλήθηκε από “χαμηλή συχνότητα στο σύνολο της επικράτειας”, διευκρίνισε η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ηλεκτρισμού (CFE), ο φορέας που επέβλεπε τον τομέα.

Λίγη ώρα νωρίτερα η δήμαρχος της πόλης του Μεξικού, η Κλαούδια Σέινμπαουμ, δήλωνε ότι η περιοχή που πλήττεται είναι η κοιλάδα του Μεξικού, που περιλαμβάνει την πρωτεύουσα και κοντινές πόλεις. Όμως χρήστες ανέφεραν διακοπή της ηλεκτροδότησης και σε άλλες περιοχές, στις πολιτείες Χαλίσκο και Νουέβο Λεόν, σύμφωνα με μεξικανικά ΜΜΕ.

Το Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης Ενέργειας (CENASE) ανέφερε από την πλευρά του ότι η διακοπή της ηλεκτροδότησης οφειλόταν σε «απόκλιση του εθνικού συστήματος διασύνδεσης μεταξύ του φορτίου και της παραγωγής ενέργειας», κάτι που οδήγησε «στην απώλεια περίπου 7.500 Μεγαβάτ (MW)». Για την εκκαθάριση αυτής της απόκλισης «ενεργοποιήθηκαν αυτόματοι μηχανισμοί προστασίας ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι», πρόσθεσε ο οργανισμός.

Αν και σημειώνονται μερικές φορές διακοπές της παροχής σε ορισμένες περιοχές, οι βλάβες τόσο μείζονος κλίμακας στο δίκτυο είναι σπάνιες στο Μεξικό, χώρα 129 εκατομμυρίων κατοίκων.

Εν τέλει, οι μεξικανικές αρχές, ανακοίνωσαν νωρίς το πρωί της Τρίτης (ώρα Ελλάδας) την επάνοδο στην ομαλότητα, μετά τη μείζονα βλάβη που έφερε αντιμέτωπους 10,3 εκατομμύρια ανθρώπους με διακοπή της ηλεκτροδότησης, ειδικά στην πρωτεύουσα και την περιφέρειά της, για ασυνήθιστα μακρό χρονικό διάστημα.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα