Μεξικό: Συνέλαβαν την "Άσχημη Μπέτυ" των καρτέλ

Μεξικό: Συνέλαβαν την "Άσχημη Μπέτυ" των καρτέλ

Στα χέρια των αρχών του Μεξικού, εγκέφαλος μεγάλου καρτέλ ναρκωτικών. Φέρεται να εμπλέκεται με 350 δολοφονίες

Τη σύλληψη ενός από τους κύριους συνεργάτες της μεγαλύτερης οργάνωσης ναρκωτικών στο Μεξικό, New Juarez Cartel, ανακοίνωσαν οι Αρχές της χώρας την Κυριακή.

Αποτελεί το τελευταίο "επεισόδιο" από τις συνεχόμενες συλλήψεις στον πόλεμο εναντίον των καρτέλ ναρκωτικών.

Ο εγκέφαλος του καρτέλ, ακούει στο όνομα Alberto Carrillo Fuentes και είχε χτίσει το όνομα του στην "πιάτσα" με το προσωνύμιο "Άσχημη Μπέτυ" (Ugly Betty).

Πριν λίγες ημέρες, η αστυνομία της χώρας κατάφερε να συλλάβει τον Mario Armando Ramirez Trevino, ηγετικό στέλεχος του Gulf Cartel.

Μέσα στον Ιούλιο πραγματοποιήθηκε και η σύλληψη του Μάριο Νούνεζ, του επονομαζόμενου "Μ-10", ο οποίος θεωρείται υπεύθυνος για τις δολοφονίες τουλάχιστον 350 ατόμων.

Ο Νούνεζ ήταν ο επικεφαλής των επιχειρήσεων του Χουακίν Γκάζμαν στην πολιτεία Τσιουάουα, η οποία συνορεύει με τις Ηνωμένες Πολιτείες και μαστίζεται τα τελευταία χρόνια από τη βία, εξαιτίας των συμμοριών που διοχετεύουν ναρκωτικά.

"Ο ύποπτος πιστεύεται ότι σχετίζεται με το θάνατο τουλάχιστον 350 ανθρώπων, τις σορούς των οποίων ανακαλύψαμε σε 23 κρυμμένους μαζικούς τάφους", δήλωσε ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών Ασφαλείας, Εντουάρντο Σάντσεζ.

Ο Γκάζμαν είναι ο επικεφαλής του Σιναλόα καρτέλ, το οποίο θεωρείται ως η πιο ισχυρή οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών στη χώρα.

Πηγή: CNN

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μαζικό τάφο αποκάλυψαν οι αρχές του Μεξικό

Συνελήφθη μέλος του καρτέλ ναρκωτικών για 350 δολοφονίες

SHARE:

24Media Network