Μεξικό: Τουλάχιστον 215 πτώματα εντοπίστηκαν σε εννέα ομαδικούς τάφους στην πολιτεία Χαλίσκο

Μεξικό: Τουλάχιστον 215 πτώματα εντοπίστηκαν σε εννέα ομαδικούς τάφους στην πολιτεία Χαλίσκο
Αστυνομία στο Μεξικό AP Photo/Susan Montoya Bryan

Στο μεταξύ έξι μέλη μίας οικογένειας, ανάμεσά τους και ένας ανήλικος, δολοφονήθηκαν στο σπίτι τους στην πολιτεία Γουαναχουάτο, στο κεντρικό Μεξικό

Τουλάχιστον 215 πτώματα εντοπίστηκαν από τον Ιανουάριο ως τον Μάιο σε εννέα κρυφούς ομαδικούς τάφους στα περίχωρα της Γκουανταλαχάρα, στην πολιτεία Χαλίσκο του δυτικού Μεξικού, ανακοίνωσε χθες Σάββατο ο εισαγγελέας.

Τα 157 από αυτά εντοπίστηκαν τον Ιανουάριο και 58 ακόμη από τον Μάρτιο ως τον Μάιο, διευκρίνισε ο Γεράρδο Οκτάβιο Σολίς στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

 Άλλοι πέντε ομαδικοί τάφοι πρόκειται να ερευνηθούν και άρα ο αριθμός των πτωμάτων ενδέχεται να αυξηθεί, πρόσθεσε ο ίδιος. 

Στο μεταξύ έξι μέλη μίας οικογένειας, ανάμεσά τους και ένας ανήλικος, δολοφονήθηκαν στο σπίτι τους στην πολιτεία Γουαναχουάτο, στο κεντρικό Μεξικό, ανακοίνωσε το Σάββατο ο τοπικός εισαγγελέας.

  Η επίθεση εξαπολύθηκε τη νύκτα της Πέμπτης προς Παρασκευή στην Σελάγια, διευκρίνισε η εισαγγελία, εξηγώντας ότι «μια ομάδα ενόπλων έφτασε με ένα μαύρο 4×4 μάρκας Audi και άρχισε να πυροβολεί εναντίον της οικογένειας». 

Η αστυνομία εντόπισε στο σημείο τα πτώματα τριών γυναικών, δύο ανδρών και ενός ανήλικου, διευκρίνισε η ίδια πηγή. Δύο ακόμη γυναίκες τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

  Οι εγκληματικές δραστηριότητες στο Μεξικό δεν φαίνεται να έχουν περιοριστεί παρά την πανδημία του κορονοϊού. 

Ειδικοί και υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποδίδουν μεγάλο μέρος της βίας που σπαράσσει το Μεξικό στην επιχείρηση που διεξάγει από το 2006 ο στρατός της χώρας κατά του οργανωμένου εγκλήματος.

  Από τότε έχουν αναφερθεί στη χώρα περίπου 287.000 δολοφονίες, αν και δεν είναι ξεκάθαρο πόσες από αυτές συνδέονται με τον πόλεμο κατά του οργανωμένου εγκλήματος. 

Το οργανωμένο έγκλημα έφτασε το 2019 σε επίπεδα ρεκόρ στο Μεξικό, με 34.582 ανθρωποκτονίες, τον μεγαλύτερο αριθμό από το 1997 οπότε τηρούνται αρχεία.  

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα