Μια γάτα άλλαξε τα πλάνα πτήσης από Κωνσταντινούπολη για Αθήνα

Διαβάζεται σε 3'
Μια γάτα άλλαξε τα πλάνα πτήσης από Κωνσταντινούπολη για Αθήνα
Μια γάτα 'έκοβε' βόλτες στην καμπίνα αεροσκάφους που ήταν έτοιμο για απογείωση. iStock

Αεροσκάφος ήταν έτοιμο να απογειωθεί από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης με προορισμό την Αθήνα, πριν επιστρέψει στο πάρκινγκ. Στην καμπίνα υπήρχε ένας ασυνήθιστος επισκέπτης.

Πτήση των τουρκικών αερογραμμών ετοιμαζόταν να απογειωθεί από την Κωνσταντινούπολη, με προορισμό την Αθήνα. Πήρε θέση στο διάδρομο απογείωσης, άρχισε την τροχοδρόμηση, αλλά δεν απογειώθηκε ποτέ.

Αυτό που έγινε ήταν να επιστρέψει το αεροσκάφος στο slot του, στο Διεθνές Αεροδρόμιο Κωνσταντινούπολης. Δηλαδή, τη θέση πάρκινγκ.

Αν ξέχασε κάποιος κάτι;

Ναι.

Ένας επιβάτης δεν ενημέρωσε πως είχε πάρει μαζί του τη γάτα του (δεν είχε κάνει κράτηση, δεν είχε πληρώσει εισιτήριο και δεν είχε βάλει το ζώο σε ειδικό crate), η οποία έκοβε βόλτες στην καμπίνα ενώ το αεροσκάφος ήταν έτοιμο για απογείωση.

Οι άλλοι επιβαίνοντες ενημέρωσαν το πλήρωμα, που μετέδωσε την πληροφορία στο πιλοτήριο. Ο πιλότος επικοινώνησε αμέσως με το Κέντρο Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας του Αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης και εξασφάλισε άδεια επιστροφής στη θέση στάθμευσης.

Στους ελέγχους που έγιναν, διαπιστώθηκε πως ο άνδρας που ήθελε μεν, να ταξιδέψει με τη γάτα του, χωρίς όμως να δώσει ευρώ, την είχε κρύψει στην αποσκευή που πήρε μαζί του στην καμπίνα και την άφησε ελεύθερη να πάρει τον αέρα της, όταν πια είχε κλείσει η πόρτα του αεροπλάνου.

Προφανώς αμφότεροι εγκατέλειψαν την πτήση, με την αεροπορική εταιρεία να κινεί διαδικασίες για να βάλει τον παραβάτη στη μαύρη λίστα.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟΥ ΜΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ

Όποιος ενδιαφέρεται να πάρει το κατοικίδιο του σε ένα αεροπορικό ταξίδι, οφείλει να ενημερωθεί για όσα χρειάζονται.

Στα βασικά είναι ένα crate στο οποίο θα παραμείνει το ζώο κατά τη διάρκεια της πτήσης, εντός καμπίνας εάν είναι έως 8 κιλά (το ζώο μαζί με το crate) και στο χώρο των αποσκευών εάν είναι άνω των 8 κιλών.

Εκτός και αν πρόκειται για ζώο συνοδείας ή διάσωσης, που όσα κιλά και αν είναι, ταξιδεύει στην καμπίνα.

Επίσης, ‘κόβουμε’ εισιτήριο για το ζώο. Δηλαδή, ο κηδεμόνας του ενημερώνει την αεροπορική εταιρεία για τη διάθεση του να πάρει το κατοικίδιο μαζί του και πληρώνει από 35 έως κοντά στα 200 ευρώ.

Η τιμή εξαρτάται από το αν το ταξίδι θα γίνει στην καμπίνα ή το χώρο αποθήκευσης του αεροσκάφους και αν η πτήση είναι εσωτερικού ή εξωτερικού και το βάρος του ζώου -αν υπερβαίνει τα 25 κιλά για το εσωτερικό χρειάζονται περί τα 90 ευρώ και για το εξωτερικό κάπου στα 180.

Για το εξωτερικό, το ζώο πρέπει να ‘χει και διαβατήριο (ο κτηνίατρος βεβαιώνει πως έχει κάνει τα εμβόλια του και ό,τι άλλο χρειάζεται η χώρα που θα επιτρέψει την είσοδο).

Προφανώς και οι τιμές αλλάζουν, ανάλογα με τις ανταποκρίσεις.

Πάντα εν τω μεταξύ, υπάρχει πρόχειρο το παράδειγμα της φωτογραφίας που είδατε πιο πάνω: μια γυναίκα πλήρωσε εισιτήριο για τον σκύλο της, στην business class. Στους επικριτές της απάντησε «δεν είναι το σκυλί μου, αλλά η κόρη μου».

Σε κάθε περίπτωση, είχε ενημερώσει την εταιρεία για τις διαθέσεις της, εκείνη δεν είχε κάποια αντίρρηση κι έτσι η Fifi (miniature dachshund, βάρους 4.5 κιλών -άρα μπορούσε να ταξιδέψει στην καμπίνα) ταξίδεψε σαν βασίλισσα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα