Μιανμάρ: Δύο διαδηλωτές σκοτώθηκαν από πυρά της αστυνομίας

Μιανμάρ: Δύο διαδηλωτές σκοτώθηκαν από πυρά της αστυνομίας
YeMyo

Δυο ακόμα διαδηλωτές προστέθηκαν χθες στον απολογισμό των δεκάδων νεκρών από τις συγκρούσεις της αστυνομίας με τους πολίτες της Μιανμάρ, ενώ το στρατιωτικό πραξικόπημα καταδικάζεται παγκοσμίως.

Τουλάχιστον δύο διαδηλωτές σκοτώθηκαν από πυρά της αστυνομίας στην συνοικία Ταρκέτα στην εμπορική πρωτεύουσα της Μιανμάρ, Γιανγκόν κατά τη διάρκεια της νύχτας, μετέδωσαν σήμερα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το DVB News μετέδωσε πως η αστυνομία άνοιξε πυρ ενάντια σε ένα πλήθος που είχε συγκεντρωθεί έξω από το αστυνομικό τμήμα της Ταρκέτα ζητώντας την απελευθέρωση ανθρώπων που είχαν συλληφθεί νωρίτερα.

Αξίζει να τονίσουμε πως μέχρι στιγμής ο Τόμας Άντριους, ο ειδικός εισηγητής των Ηνωμένων Εθνών για την ασιατική χώρα έχει δηλώσει πως η χούντα της Μιανμάρ “διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας” από τότε που κατέλαβε την εξουσία την 1η Φεβρουαρίου, ενώ και η Βρετανία έχει προτρέψει τους πολίτες της να εγκαταλείψουν την χώρα, μέσω κειμένου που δημοσιοποίησε το Φόρεϊν Όφις, το οποίο επισήμανε πως “Η πολιτική ένταση και οι ταραχές επεκτείνονται μετά την κατάληψη της εξουσίας από το στρατό και τα επίπεδα της βίας αυξάνονται”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσε

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα