#milkcratechallenge: Νέα επικίνδυνη πρόκληση στο TikTok – Πέφτουν από κασόνια

#milkcratechallenge: Νέα επικίνδυνη πρόκληση στο TikTok – Πέφτουν από κασόνια

Γιατροί προειδοποιούν για επικίνδυνους τραυματισμούς, καθώς βίντεο με ανθρώπους να πέφτουν άσχημα πάνω από επικίνδυνα στοιβαγμένα κιβώτια από γάλα γίνονται viral στα social media.

Ακόμα μια αμφιλεγόμενη “πρόκληση” είναι ιδιαίτερα δημοφιλής αυτές τις μέρες στο TikTok, η οποία περιλαμβάνει κιβώτια γάλακτος, ισορροπία και μερικές οδυνηρές πτώσεις.

Στο #milkcratechallenge που ξεκίνησε πρόσφατα στο TikTok, οι συμμετέχοντες αναλαμβάνουν να στήσουν επισφαλώς σε σχήμα πυραμίδας μια σειρά από κιβώτια γάλακτος και προσπαθούν να ανέβουν στην κορυφή αλλά και να επιστρέψουν ξανά στην αρχική τους θέση χωρίς να πέσουν.

Καθώς τα βίντεο των ανθρώπων που πέφτουν άσχημα έχουν γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συγκεντρώνουν εκατομμύρια προβολές, γιατροί στις ΗΠΑ βγαίνουν για να προειδοποιήσουν τους ανθρώπους για τους επικίνδυνους τραυματισμούς που μπορεί να προκύψουν.

“Ίσως είναι ακόμη χειρότερο από το να πέσεις από μια σκάλα», δήλωσε στην Washington Post ο Shawn Anthony, ορθοπεδικός χειρουργός σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης.

Την ίδια στιγμή που τα περισσότερα νοσοκομεία στις ΗΠΑ έχουν ήδη κατακλυστεί από ασθενείς με κορονοϊό και στερούνται χώρου και προσωπικού, οι γιατροί κάνουν έκκληση σε όσους το σκέφτονται να μην δεχτούν την πρόκληση.

Τη Δευτέρα, το ιατρικό κέντρο της Βαλτιμόρης έγραψε στο Twitter: “Με τις νοσηλείες COVID-19 να αυξάνονται σε ολόκληρη τη χώρα, παρακαλώ επικοινωνήστε με το τοπικό σας νοσοκομείο για να δείτε εάν έχουν διαθέσιμο κρεβάτι για εσάς, πριν επιχειρήσετε το #milkcratechallenge”.

Τους τελευταίους μήνες, η πλατφόρμα έχει παρουσιάσει αύξηση των επικίνδυνων προκλήσεων εντός της, συμπεριλαμβανομένης του “blackoutchalenge” όπου οι νέοι ενθαρρύνονται να κρατήσουν την αναπνοή τους μέχρι να λιποθυμήσουν και το “Benadryl challenge”, όπου οι νέοι καταναλώνουν σκόπιμα μεγάλες ποσότητες αντιισταμινικού για να τους προκαλέσει παραισθήσεις.

Σε δήλωση σχετικά με την πιο πρόσφατη πρόκληση, εκπρόσωπος του TikTok είπε σύμφωνα με τον Guardian: “Το TikTok απαγορεύει περιεχόμενο που προωθεί ή εξυμνεί επικίνδυνες πράξεις και αφαιρούμε βίντεο και ανακατευθύνουμε τις αναζητήσεις στις οδηγίες της κοινότητάς μας για να τα αποθαρρύνουμε. Ενθαρρύνουμε όλους να είναι προσεκτικοί στη συμπεριφορά τους είτε στο διαδίκτυο είτε εκτός σύνδεσης.”

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα