Μητέρα Ζαπάντη: “Τους έλεγε δεν μπορώ να αναπνεύσω και του είπαν όλοι τα ίδια λέτε”

Μητέρα Ζαπάντη: “Τους έλεγε δεν μπορώ να αναπνεύσω και του είπαν όλοι τα ίδια λέτε”
AP Photo/Seth Wenig

Συγκλονίζει η μητέρα του Γιώργου Ζαπάντη, του ομογενή της Νέας Υόρκης που δολοφονήθηκε από αστυνομικούς μετά από εκτεταμένη χρήση του τέιζερ.

Συγκλονίζουν τα λόγια της μητέρας του Γιώργου Ζαπάντη, του 29χρονου Ελληνοαμερικανού που δολοφονήθηκε από αστυνομικούς στη Νέα Υόρκη μετά από εκτεταμένη χρήση του τέιζερ κατά τη διάρκεια της σύλληψής του.

Η μητέρα του θύματος, μίλησε στον ΑΝΤ1 περιγράφοντας με λεπτομέρειες τη στιγμή της σύλληψής του, η οποία οδήγησε στη δολοφονία του από τους αστυνομικούς, για τους οποίους οι αρχές της Νέας Υόρκης έχουν ήδη ξεκινήσει εσωτερική έρευνα.

Όπως είπε η μητέρα του ομογενή, (με καταγωγή από την Κεφαλονιά), ο γιος της ακολουθούσε τις οδηγίες των αστυνομικών που του έριχναν συνέχεια με το τέιζερ, ενώ όταν μία αυτόπτης μάρτυς τους είπε να σταματήσουν, ο ένας αστυνομικός ζήτησε από τον συνάδελφό του που κρατούσε το τέιζερ να συνεχίσει. Σύμφωνα πάντα με τη μητέρα του Ζαπάντη, ο ομογενής τους είπε “δεν μπορώ να αναπνεύσω”, με τους αστυνομικούς να του απαντούν ότι “όλοι τα ίδια λέτε”.

Να σημειωθεί ότι το θύμα έπασχε από διπολισμό και όπως φάνηκε από τα βίντεο που κατέγραψαν στα κινητά τους οι γείτονες, στη φάση της σύλληψης ήταν άοπλος, με τους αστυνομικούς να ισχυρίζονται πως όταν εμφανίστηκε μπροστά τους κρατούσε ένα σπαθί.

Ακούστε τα συγκλονιστικά λόγια της μητέρας του:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα