Μοιράζει υποσχέσεις για να εκλεγεί ξανά

Μοιράζει υποσχέσεις για να εκλεγεί ξανά

Εν μέσω κινήματος αμφισβήτησης... οι προεκλογικές υποσχέσεις του Πούτιν κοστίζουν 127 δισεκατομμύρια ευρώ

Οι προεκλογικές υποσχέσεις του ρώσου πρωθυπουργού Βλαντιμίρ Πούτιν, επικρατέστερου για τις προεδρικές εκλογές της 4ης Μαρτίου κοστίζουν 5.100 δισεκατομμύρια ρούβλια (127 δισεκατομμύρια ευρώ), σύμφωνα με μελέτη του Κέντρου Μακροοικονομικών Ερευνών Sberbank, που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Vedomosti.

Ο Πούτιν που επιδιώκει μια τρίτη θητεία στο Κρεμλίνο, αλλά αντιμετωπίζει ένα άνευ προηγουμένου κύμα αμφισβήτησης, υποσχέθηκε, αν εκλεγεί, αύξηση 200% στους μισθούς των καθηγητών και των γιατρών και σημαντικές αυξήσεις στα επιδόματα σπουδών και στις συντάξεις, μέχρι το 2018.

Σύμφωνα με το Sberbank, η αύξηση των μισθών στους καθηγητές και τους γιατρούς αντιστοιχεί σε 3.500 δισεκατομμύρια ρούβλια (89 δισεκατομμύρια ευρώ) του προϋπολογισμού.

Το 2011, η Ρωσία κατέγραψε πλεόνασμα προϋπολογισμού 0,8% του ΑΕΠ, ενώ τις δύο προηγούμενες χρονιές είχε έλλειμμα.

Η Ιουλία Τσεπλιάεβα, οικονομολόγος στην BNP Paribas, εκτιμά πως η Ρωσία είναι πιθανόν να καταγράψει ένα ετήσιο έλλειμμα 3% του ΑΕΠ, που θα προκαλέσει την αύξηση του δημόσιου χρέους.

"Η πείρα έχει δείξει πως για να είναι κάποιος δημοφιλής στη χώρα μας, πρέπει να φροντίσει να υπάρχει μεγάλη οικονομική ανάπτυξη και μόνιμη αύξηση των εξόδων", είπε χαρακτηριστικά η ίδια.

SHARE:

24Media Network