Μόρια: Γροθιά στο στομάχι από την El Pais

Μόρια: Γροθιά στο στομάχι από την El Pais
Φωτό αρχείου: Μεταφορά μεταναστών από τη Μόρια στη Θεσσαλονίκη MotionTeam

H Εl Pais φιλοξενεί πολύ μεγάλο ρεπορτάζ που καταδεικνύει τις κακές συνθήκες που επικρατούν στον καταυλισμό της Μόριας στη Λέσβο.

Ρεπορτάζ-κόλαφος για την κατάσταση που επικρατεί στη Μόρια φιλοξενεί την Τετάρτη η ιστοσελίδα της μεγάλης ισπανικής εφημερίδας El Pais.

Στο κείμενο, η συντάκτης της εφημερίδας Σίλβια Μπλάνκο αναφέρεται εκτενώς στις κάκιστες συνθήκες που επικρατούν στον καταυλισμό ενώ καταδεικνύει το πρόβλημα παρουσιάζοντας μία σειρά από αριθμούς που είναι πολύ χαρακτηριστικό.

Συγκεκριμένα μέσα στο 2019 η Ελλάδα έχει δεχθεί στο έδαφός της 65.829 πρόσφυγες και μετανάστες πολύ περισσότερους και από την Ισπανία (28796) και από την Ιταλία (10565). Το νησί της Λέσβου δε φιλοξενεί το μεγαλύτερο μέρος αυτών των ανθρώπων αφού στη Μόρια (αλλά και σε άλλες περιοχές του νησιού) διαβιούν 23170 μετανάστες και πρόσφυγες.

Το νησί που βρίσκεται στη δεύτερη θέση του σχετικού καταλόγου, η Σάμος, φιλοξενεί 9614 άνθρωποι. Οι συνθήκες διαβίωσης περιγράφονται με τα μελανότερα των χρωμάτων.

Τονίζεται ιδιαίτερα ότι στη Μόρια ζουν 15000 άνθρωποι ενώ οι εγκαταστάσεις μπορούν να φιλοξενήσουν 2800 ενώ όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται οι άνθρωποι περιμένουν για ώρες στην ουρά για ένα μπάνιο ή για μία επίσκεψη στο γιατρό.

Δεν λείπουν, δυστυχώς, και οι τραγικές στιγμές όπως ο θάνατος βρέφους μόλις εννιά μηνών από αφυδάτωση πριν από λίγες ημέρες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα