Μόρια: Βίαια επεισόδια μεταξύ αναρχικών και αστυνομίας για το προσφυγικό

Μόρια: Βίαια επεισόδια μεταξύ αναρχικών και αστυνομίας για το προσφυγικό
Μόρια: Βίαια επεισόδια μεταξύ αναρχικών και αστυνομίας lesvospost.com

Βίαια επεισόδια έλαβαν χώρα μεταξύ αναρχικών, μελών ΜΚΟ, μεταναστών και αστυνομικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια πορείας στη Λέσβο.

Ένταση σημειώθηκε μεταξύ αναρχικών και ΜΑΤ μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης. Σύμφωνα με το lesvospost, η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων στην περιοχή γύρω από την προκυμαία Μυτιλήνης. Οι αναρχικοί για να αποφύγουν τις αστυνομικές δυνάμεις διέφυγαν μέσα στα στενά της Ερμού.

Στην προκυμαία βρέθηκαν και θαμώνες των γύρω καταστημάτων που φέρονται να μετείχαν στις συγκρούσεις εναντίον των αλληλέγγυων.

Να σημειωθεί ότι οι αναρχικοί βγήκαν στους δρόμους τα μεσάνυχτα για να διαμαρτυρηθούν για τις επιθέσεις σε βάρος των μεταναστών από τα ΜΑΤ και τους κάτοικους της Μόριας.

Σύμφωνα άλλωστε με το Stonisi, το βράδυ της Δευτέρας άτομα ομάδας ακραίων στοιχείων φέρονται να μετέβησαν σε στάση στο κέντρο της Μυτιλήνης και να προπηλάκισαν πρόσφυγες.

Το απόγευμα της Τρίτης ξεκίνησαν ανθρωποκυνηγητό στα στενά του χωριού, όπως είχαν προαναγγείλει, στοχεύοντας πρόσφυγες και μετανάστες.

«Άλλοθι» στις εν λόγω ενέργειες ήταν το ότι η διαδήλωση Αφγανών το απόγευμα της Δευτέρας, πέρασε μέσα από το χωριό και όχι από τους κεντρικούς δρόμους. “Πάλι με την ανοχή της Αστυνομίας, αν όχι καθ υπόδειξή της» συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές που επικαλείται το site stonisi.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα