Μόσχα: Απαγορεύουν εκδήλωση στη μνήμη θυμάτων του Στάλιν

Μόσχα: Απαγορεύουν εκδήλωση στη μνήμη θυμάτων του Στάλιν
Άνδρας ανάβει ένα κερί στο μνημείο για τα θύματα του σταλινικού καθεστώτος στην πλατεία Λιουμπιάνκα στη Μόσχα. AP

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα, δεν δόθηκε άδεια από την δημοτική αρχή για τη φετινή διοργάνωση.

Αποσύρει την άδεια διεξαγωγής εκδήλωσης στη μνήμη των θυμάτων του σταλινικού καθεστώτος η Μόσχα. Η δημοτική αρχή της ρωσικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με όσα αναφέρει η διοργανώτρια οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, απαγορεύει την εκδήλωση που γίνεται τα τελευταία 11 χρόνια στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο λόγος της ανάκλησης της άδειας έχει να κάνει με έργα ανάπλασης στην γύρω περιοχή, που θέτουν σε κίνδυνο της ζωές πολιτών που ενδεχομένων βρίσκονται στην περιοχή. Οι απόγονοι θυμάτων του ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης, Ιωσήφ Στάλιν, συνηθίζουν να συναντώνται στα τέλη Οκτώβρη κάθε χρόνο μπροστά σε ένα μνημείο για τα θύματα εκείνης της περιόδου.

Το 2017, λέγεται πως στο σημείο συγκεντρώθηκαν 5.000 άνθρωποι, οι οποίοι κρατούσαν κεριά και διάβαζαν ονόματα δικών τους ανθρώπων που χάθηκαν από το καθεστώς. Η εκδήλωση έχει καθιερωθεί και ως “Η Επιστροφή των Ονομάτων” και λαμβάνει χώρα στην πλατεία Λιουμπιάνκα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα