Μόσχα: Τον Ιανουάριο οι Τούρκοι θα είναι έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν τους S-400

Πούτιν κι Ερντογάν στην αεροδιαστημική έκθεση MAKS.
Πούτιν κι Ερντογάν στην αεροδιαστημική έκθεση MAKS. AP

Η εκπαίδευση των Τούρκων στρατιωτικών θα αρχίσει την 1η Σεπτεμβρίου. Νέα συστοιχία πυραύλων παραδόθηκε από τη Ρωσία στην Τουρκία.

Οι Τούρκοι στρατιωτικοί ειδικοί θα εκπαιδευθούν από την 1η Σεπτεμβρίου 2019 έως τη 2α Ιανουαρίου 2020 στον χειρισμό των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς S-400, δήλωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της αμυντικής βιομηχανίας Almaz-Antey (που κατασκευάζει τα συστήματα αυτά), Γιαν Νοβίκοφ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Almaz-Antey έκανε τη δήλωση αυτή όταν ο Ρώσος και ο Τούρκος πρόεδρος, ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επισκέφθηκαν το περίπτερο της επιχείρησης στην αεροδιαστημική έκθεση MAKS.

«Από την 1η Σεπτεμβρίου θα αρχίσει η εκπαίδευση των Τούρκων στρατιωτικών ειδικών με την ολοκλήρωσή της (να αναμένεται) στα τέλη του έτους. Στις 2 Ιανουαρίου είναι το προγραμματισμένο τέλος της εκπαίδευσης. Μετά από αυτό, η Τουρκική Δημοκρατία θα μπορεί να χρησιμοποιεί το σύστημα S-400 υπό τον άμεσο χαρακτηρισμό της», είπε ο διευθύνων σύμβουλος. «Είμαστε ανοικτοί για περαιτέρω συνομιλίες σχετικά με περαιτέρω παραδόσεις», πρόσθεσε.

Παραδόθηκε νέα συστοιχία  πυραύλων

Στο μεταξύ όπως δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος, η Ρωσία άρχισε να παραδίδει στην Τουρκία άλλη μία συστοιχία ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων S-400.

«Άλλη μια παράδοση έγινε σήμερα το πρωί», είπε ο Πουτιν στον τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν που πραγματοποιεί επίσκεψη στη Ρωσία.

Το τουρκικό πρακτορείο Άμυνας ανακοίνωσε πως η παράδοση μιας δεύτερης συστοιχίας του αμυντικού συστήματος S-400 άρχισε σήμερα και πως θα διαρκέσει περίπου έναν μήνα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ρωσία, Τουρκία, Πούτιν, Ερντογάν
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τουρκία: Ο Ερντογάν εξετάζει αγορά ρωσικών Su-35 αντί για F-35

SHARE:

24Media Network