Μοσούλη: H επιχείρηση ανακατάληψης εξελίσσεται ταχύτερα από το προβλεπόμενο

default image

Ο ιρακινός στρατός με την αεροπορική κάλυψη της διεθνούς συμμαχίας προελαύνει για την ανακατάληψη μιας πόλης προπύργιο των τζιχαντιστών στο Ιράκ. Γιατί ο Φρανσουά Ολάντ ,παρά τις εξελίξεις, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου

Οι ιρακινές δυνάμεις που συμμετέχουν στη στρατιωτική επιχείρηση για την ανακατάληψη της Μοσούλης από το Ισλαμικό Κράτος προωθούνται «ταχύτερα από το προβλεπόμενο», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ιράκ Χαϊντέρ αλ Αμπάντι παρεμβαίνοντας με τηλεδιάσκεψη από τη Βαγδάτη στη συνάντηση του Παρισιού.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, ήδη ο Ιρακινός στρατός έχει καταλάβει δεκάδες χωριά στα προάστια της Μοσούλης, της πόλης προπύργιο των τζιχαντιστών που βρίσκεται στα χέρια των τρομοκρατών από το 2014, με τη διεθνή συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους να παρέχει την απαραίτητη κάλυψη από αέρος.

Στη Μοσούλη παραμένουν σύμφωνα με στοιχεία που μεταδίδουν τα διεθνή μέσα περίπου 5000 μαχητές του ισλαμικού κράτους, και 1,5 εκατομμύριο άμαχοι πολίτες.

 

Ωστόσο, παρά τις εξελίξεις αυτές, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, δεν έκρυψε την ανησυχία του για την ανασύνταξη των ισλαμιστών που φεύγουν από τη Μοσούλη, στην πόλη Ράκα της Συρίας.

“Πρέπει να γίνει το παν για να μην επιτραπεί η ανασύνταξή τους εκεί” τόνισε ο Γάλλος Πρόεδρος κατά την έναρξη της συνάντησης υψηλού επιπέδου στο Παρίσι με θέμα το πολιτικό μέλλον της δεύτερης σε μέγεθος πόλης του Ιράκ.

“Οφείλουμε να είμαστε υποδειγματικοί στο επίπεδο της καταδίωξης των τρομοκρατών που εγκαταλείπουν τη Μοσούλη και κινούνται προς τη Ράκα”. Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε ότι αυτοί που βρίσκονταν στη Μοσούλη εξαερώνονται”, προειδοποίησε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα