Μοσούλη: Λιβάδια θανάτου αμάχων και εκτελέσεις για ένα κινητό, από το ISIS

Μοσούλη: Λιβάδια θανάτου αμάχων και εκτελέσεις για ένα κινητό, από το ISIS

Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους προβαίνουν σε ομαδικές εκτελέσεις και αποθηκεύουν χημικά, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη. Μαίνεται η μάχη της Μοσούλης

Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους εκτέλεσαν πολλούς ακόμη ανθρώπους αυτή την εβδομάδα γύρω από τη Μοσούλη και υπάρχουν πληροφορίες ότι συγκεντρώνουν επικίνδυνα χημικά σε περιοχές αμάχων, πιθανόν για να τα χρησιμοποιήσουν ως χημικά όπλα, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Ραβίνα Σαμντασάνι.

Ένας ομαδικός τάφος με περισσότερες από 100 σορούς, που βρέθηκε στην πόλη Χαμάμ αλ-Αλίλ, ήταν ένας από τους τόπους εκτελέσεων του Ισλαμικού Κράτους, που είναι αρκετοί, δήλωσε η Σαμντασάνι, επικαλούμενη πληροφορίες από πηγές στην περιοχή, ανάμεσα στις οποίες και ένας άνδρας που προσποιήθηκε τον νεκρό στη διάρκεια της εκτέλεσης περίπου 50 ιρακινών στρατιωτών.

«Είναι σαφές ότι υπάρχουν πολλά ακόμη λιβάδια του θανάτου. Έχουμε επίσης πληροφορίες για άλλους ομαδικούς τάφους που δεν έχουμε ακόμη μπορέσει να επιβεβαιώσουμε», δήλωσε η Σαμντασάνι στους δημοσιογράφους, αναφέροντας σημεία στο αεροδρόμιο της Μοσούλης και στο χωριό Ταλ αλ-Θάχαμπ.

Ιρακινά στρατεύματα βρήκαν μεγάλα αποθέματα θείου και υπάρχουν αξιόπιστες πληροφορίες πως το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποίησε «βλήματα φωσφόρου» στην Καγιάρα, κοντά στη Μοσούλη, δήλωσε η Σαμντασάνι.

«Σύμφωνα με παρόμοιες αξιόπιστες πληροφορίες στη Μοσούλη, έχουν δημιουργήσει πηγάδια με φώσφορο κοντά σε αμάχους», δήλωσε η εκπρόσωπος.

Οι πηγές των πληροφοριών του ΟΗΕ περιλαμβάνουν ανθρώπους που ζουν σε περιοχές που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος και διακινδυνεύουν τη ζωή τους για να μιλήσουν.

«Παίρνουμε τόσο πολλές πληροφορίες», είπε η Σαμντασάνι χωρίς να επεκταθεί. «Βρισκόμαστε στο Ιράκ εδώ και πολύ καιρό».

Η Σαμντασάνι είπε πως, σύμφωνα με πληροφορίες, 40 άμαχοι πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν την Τρίτη για «προδοσία και συνεργασία» με τις ιρακινές κυβερνητικές δυνάμεις και οι σοροί τους κρεμάστηκαν από στύλους του ηλεκτρικού σε διάφορα σημεία της Μοσούλης.

Οι γιοι του χαλιφάτου και τα λιβάδια του θανάτου

Την ίδια ημέρα ένας 27χρονος πυροβολήθηκε επειδή χρησιμοποιούσε κινητό τηλέφωνο, δήλωσε η Σαμντασάνι. Έξι άλλοι άνθρωποι απαγχονίσθηκαν στις 20 Οκτωβρίου επειδή είχαν κρύψει κάρτες SIM και άλλοι 20 πυροβολήθηκαν την Τετάρτη επειδή διέρρευσαν πληροφορίες στις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει αναπτύξει στα δρομάκια της Παλιάς Μοσούλης αυτούς που αποκαλεί «γιους του χαλιφάτου», οι οποίοι είναι ζωσμένοι με εκρηκτικά και ο ΟΗΕ έχει ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι είναι εφήβοι και νεαρά αγόρια, δήλωσε η Σαμντασάνι.

Το ΙΚ ανακοίνωσε επίσης στις 6 Νοεμβρίου πως αποκεφάλισε επτά μαχητές του επειδή εγκατέλειψαν το πεδίο της μάχης στο Κοκγιάλι, είπε η Σαμντασάνι.

Ο ΟΗΕ επιβεβαίωσε επίσης ως γνήσιο ένα προπαγανδιστικό βίντεο του ΙΚ που δείχνει τέσσερα παιδιά, στα οποία φέρεται ότι περιλαμβάνονται ένα παιδί από τη Ρωσία κι ένα από το Ουζμπεκιστάν, να εκτελούν τέσσερις ανθρώπους για κατασκοπεία.

Ο ΟΗΕ έχει πληροφορίες ότι γυναίκες που έχουν απαχθεί, μεταξύ άλλων και από τη μειονότητα των Γιαζίντι, «διανέμονται» σε μαχητές ή τους λένε ότι θα χρησιμοποιηθούν για να συνοδεύσουν φάλαγγες οχημάτων του Ισλαμικόυ Κράτους, είπε η Σαμντασάνι.

«Μιλάμε για εγκλήματα πολέμου, για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, ακόμη και για γενοκτονία», τόνισε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Isis
SHARE:

24Media Network