Το μεγαλύτερο βυθισμένο αεροσκάφος του κόσμου-ατραξιόν στο Μπαχρέιν

Ένα βυθισμένο αεροσκάφος θα είναι ο "πρωταγωνιστής" του θαλάσσιου πάρκου στο Μπαχρέιν
Ένα βυθισμένο αεροσκάφος θα είναι ο "πρωταγωνιστής" του θαλάσσιου πάρκου στο Μπαχρέιν BAHRAIN TOURISM&EXHIBITION AUTHORITY

Το αεροσκάφος είχε αποσυρθεί λόγω παλαιότητας και γύρω του σχεδιάζουν να δημιουργήσουν ένα τεχνητό οικοσύστημα.

Εκεί που υπάρχουν τα χρήματα, δημιουργούνται νέα δεδομένα στον τουρισμό. Για παράδειγμα, κάποιος για να επισκεφθεί το Μπαχρέιν ή θα πάει στα τέλη Μαρτίου για τον αγώνα της Φόρμουλα 1 ή θα πάει για να κάνει κάποιο safari tour και να δει τα ονομαστά οχυρά ή και το δέντρο της ζωής, ηλικίας 400 ετών. Εντάξει, υπάρχουν κι άλλες δραστηριότητες να κάνεις, όπως σε κάθε τόπο, όμως τουριστικά το Μπαχρέιν, που είναι ένα νησί, υπολείπεται από τις υπόλοιπες χώρες του Περσικού Κόλπου. Γι αυτό και αναζητά ευκαιρίες για την τουριστική του αξιοποίηση, καλύπτοντας νέα ενδιαφέροντα.

Όπως, για παράδειγμα, τις καταδύσεις σε υποβρύχια θεματικά πάρκα. Ετσι, έχοντας την οικονομική δυνατότητα, δημιουργεί ένα τέτοιο πάρκο, ίσως το μεγαλύτερο του κόσμου, σε μια έκταση 25 στρεμμάτων, ανάμεσα στη χερσόνησο του Κατάρ και την ανατολική ακτή της Σαουδικής Αραβίας. Εκεί, ένα βυθισμένο Boeing 747, το μεγαλύτερο που βυθίζεται για τέτοιο σκοπό, θα αποτελέσει το κύριο αξιοθέατο και θα πλαισιώνεται από «το σπίτι του εμπόρου μαργαριταριών του Μπαχρέιν» γλυπτά και τεχνητούς κοραλλιογενείς υφάλους, που θα αποτελέσουν ασφαλές καταφύγιο και βιότοπος για τα θαλάσσια ζώα.

Για να καλυφθούν οι αυξημένες τουριστικές ανάγκες, θα προστεθούν πτήσεις, στο νέο τερματικό σταθμό επιβατών στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Μπαχρέιν, ενώ θα κατασκευαστούν 22 νέα ξενοδοχεία την επόμενη τριετία και πέντε ακόμη παραθαλάσσιες κατοικίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επενδύσεις είναι από ιδιωτικά κεφάλαια.

Πηγή: 

travelandtourworld.com

SHARE:

24Media Network