Μπάιντεν για Τραμπ: “Ρίχνει λάδι σε όλες τις φωτιές”

Μπάιντεν για Τραμπ: “Ρίχνει λάδι σε όλες τις φωτιές”
Supporters watch the program outside the venue where Democratic presidential candidate former Vice President Joe Biden is speaking, during the final day of the Democratic National Convention, Thursday, Aug. 20, 2020, at the Chase Center in Wilmington, Del. (AP Photo/Carolyn Kaster) AP

"Τα βίαια επεισόδια χειροτερεύουν και γνωρίζουμε γιατί. Ο Ντόναλντ Τραμπ αρνείται ακόμη και να αναγνωρίσει ότι υπάρχει πρόβλημα με τις φυλετικές ανισότητες στην Αμερική" κρίνει ο Μπάιντεν.

Ο υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατηγόρησε την Πέμπτη 27/8 τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ πως τροφοδοτεί τα βία επεισόδια που ξεσπούν στο περιθώριο των κινητοποιήσεων εναντίον του ρατσισμού και της αστυνομικής βαρβαρότητας στη χώρα, ότι πλέον αυτό είναι κάτι που έχει υιοθετήσει ως «πολιτική στρατηγική».

«Το έχω πει καθαρά. Δεν υπάρχει θέση για τη βία, τις λεηλασίες, τους εμπρησμούς. Καμία», ανέφερε σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του ο πρώην αντιπρόεδρος, που θα αναμετρηθεί με τον Ρεπουμπλικάνο μεγιστάνα την 3η Νοεμβρίου.

Τα βίαια επεισόδια «χειροτερεύουν και γνωρίζουμε γιατί. Ο Ντόναλντ Τραμπ αρνείται ακόμη και να αναγνωρίσει ότι υπάρχει πρόβλημα με τις φυλετικές ανισότητες στην Αμερική», κρίνει ο Μπάιντεν.

«Αντί να προσπαθήσει να καλμάρει τα νερά, ρίχνει λάδι σε όλες τις φωτιές», συνεχίζει το πρώην δεξί χέρι του Μπαράκ Ομπάμα. «Η βία δεν είναι πρόβλημα στα δικά του μάτια, είναι πολιτική στρατηγική. Όσο περισσότερη, τόσο καλύτερα γι’ αυτόν», καταγγέλλει.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Μπάιντεν και η υποψήφια αντιπρόεδρός του Κάμαλα Χάρις συναντήθηκαν προχθές Τετάρτη με την οικογένεια του Τζέικομπ Μπλέικ, αφροαμερικανού πατέρα οικογένειας που τραυματίστηκε την Κυριακή από πολλές σφαίρες στην πλάτη που του έριξε λευκός αστυνομικός στην Κενόσα, στην πολιτεία Ουισκόνσιν.

Τα γεγονότα αναζωπύρωσαν την οργή στις ΗΠΑ για τον ρατσισμό και την αστυνομική βία. Οι διαδηλώσεις εκτραχύνθηκαν στην Κενόσα, όπου ξέσπασαν βίαια επεισόδια με δύο νεκρούς και έναν σοβαρά τραυματίες.

Ένας νεαρός, ο Κάιλ Ρίτενχαους, 17 ετών, που είχε ενταχθεί σε μια ομάδα ενόπλων που εξέφραζαν την πρόθεση να «προστατεύσουν» την πόλη, συνελήφθη την Τετάρτη και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τους δύο φόνους. Άνοιξε πυρ εναντίον διαδηλωτών με τουφέκι εφόδου.

Χωρίς να πει ούτε λέξη για τον Τζέικομπ Μπλέικ, ο Ντόναλντ Τραμπ καταγγέλλει τα βίαια επεισόδια κι ορκίζεται ότι δεν θα επιτρέψει να επικρατήσει «η αναρχία στους αμερικανικούς δρόμους». Κατηγορεί τον Τζο Μπάιντεν και τους Δημοκρατικούς ότι θέλουν να μην αναληφθεί καμία δράση.

Από την πλευρά της, η υποψήφια των Δημοκρατικών για την αντιπροεδρία Κάμαλα Χάρις τόνισε χθες πως δεν πρέπει να συγχέονται οι ειρηνικοί διαδηλωτές με τους ταραχοποιούς. «Ας είμαστε σαφείς, δεν θα αφήσουμε τους παραστρατιωτικούς και τους εξτρεμιστές να εκτροχιάσουν το τρένο της δικαιοσύνης», πρόσθεσε η πρώην εισαγγελέας.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα