Μπανγκλαντές: Σε θάνατο καταδικάστηκε ισλαμιστής ηγέτης της αντιπολίτευσης

Μπανγκλαντές: Σε θάνατο καταδικάστηκε ισλαμιστής ηγέτης της αντιπολίτευσης

Ισλαμιστής ηγέτης της αντιπολίτευσης καταδικάστηκε  σε θάνατο για εγκλήματα που διέπραξε στη διάρκεια του αγώνα για την ανεξαρτησία της χώρας το 1971 από το Πακιστάν.

Το Ανώτατο Δικαστήριο καταδίκασε σε θάνατο τον Αμπντούλ Καντέρ Μόλα, ηγέτη του κόμματος Τζαμαάτ-ε-Ισλάμι, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ισόβια το Φεβρουάριο από ένα αμφιλεγόμενο "διεθνές δικαστήριο εγκλημάτων". Η καταδίκη του σε ισόβια είχε προκαλέσει βίαιες διαδηλώσεις χιλιάδων αντιπάλων του κόμματος που ζητούσαν τη θανατική καταδίκη του ηγέτη του.     

Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης για αθώωση του Αμπντούλ Καντέρ Μόλα και τού επέβαλε αυστηρότερη ποινή όπως είχε ζητήσει η κατηγορούσα αρχή.

Αυτή είναι η πρώτη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου μετά την εκδίκαση έφεσης ετυμηγορίας του διεθνούς δικαστηρίου εγκλημάτων.

Το δικαστήριο αυτό συστάθηκε το 2010 για να δικάσει τους υπόπτους για συνεργασία με τις πακιστανικές δυνάμεις, οι οποίες θεωρούνται υπεύθυνες για γενοκτονία, βιασμούς, εμπρησμούς, λεηλασίες και άλλα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη διάρκεια των εννέα μηνών του αγώνα για την ανεξαρτησία.

Οι πέντε δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου έλαβαν την απόφαση για τη θανατική καταδίκη του Μόλα με τέσσερις ψήφους έναντι μιας. 

(Πηγή:ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network