Μπλόκο ΗΠΑ σε οικογένεια μουσουλμάνων που ήθελε να πάει διακοπές στη Ντίσνεϊλαντ

Μπλόκο ΗΠΑ σε οικογένεια μουσουλμάνων που ήθελε να πάει διακοπές στη Ντίσνεϊλαντ

Την επιβίβαση σε πτήση από το Λονδίνο για τις ΗΠΑ απαγόρευσαν οι αμερικανικές αρχές σε μια οικογένεια Βρετανών μουσουλμάνων

Διακοπές στη Ντίσνεϊλαντ ονειρευόταν μια οικογένεια Βρετανών μουσουλμάνων, ωστόσο οι αμερικανικές αρχές είχαν διαφορετική άποψη, απαγορεύοντας της, χωρίς καμία εξήγηση, την επιβίβαση σε πτήση από το Λονδίνο για τις ΗΠΑ.

Το θέμα γνωστοποίησε την Τετάρτη (23/12) η βουλευτής Στέλα Κρίζι, κάνοντας την σχετική καταγγελία στο βρετανικό κοινοβούλιο. Η οικογένεια, δύο αδελφοί και τα εννέα παιδιά τους, επρόκειτο να ταξιδέψει στις 15 Δεκεμβρίου για το Λος Άντζελες. Εκεί σκόπευαν να επισκεφθούν συγγενείς τους και να πάνε στη Ντίσνεϊλαντ.

Σύμφωνα όμως με όσα είπε ο ένας από τους αδελφούς, ο Μοχάμαντ Ζαχίντ Μαχμούντ, στο BBC, την τελευταία στιγμή τους είπαν ότι οι αμερικανικές αρχές τους απαγόρευσαν την επιβίβαση στο αεροσκάφος. "Το γεγονός ότι ήμασταν οι μοναδικοί άνθρωποι με ασιατικά ή μουσουλμανικά χαρακτηριστικά στην ουρά και μας παρακάλεσαν να φύγουμε, ήταν αρκετά ενοχλητικό. Τα παιδιά ήταν πολύ δύσκολο να το αποδεχτούν", είπε, τονίζοντας ότι δεν τους δόθηκε καμία εξήγηση για την απόφαση αυτή.

"Εξαιτίας των επιθέσεων στις ΗΠΑ πιστεύουν ότι όλοι οι μουσουλμάνοι συνιστούν απειλή", είπε ο Μαχμούντ σε άλλη συνέντευξή του, στην εφημερίδα Guardian. Επισήμανε επίσης ότι δεν τους έχουν επιστραφεί τα χρήματα που έδωσαν (9.000 λίρες ή περίπου 12.000 ευρώ) για το ταξίδι τους.

Η βουλευτής Στέλα Κρίζι κάλεσε τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον να παρέμβει, σημειώνοντας ότι έχουν πολλαπλασιαστεί τέτοιου είδους περιπτώσεις διακρίσεων. "Οι συζητήσεις στο διαδίκτυο ή αλλού υποδεικνύουν ότι αυξάνεται ο κίνδυνος οι Βρετανοί μουσουλμάνοι να εμποδίζονται", είπε κάνοντας μάλιστα ένα λογοπαίγνιο με το όνομα του Ντόναλντ Τραμπ, του υποψηφίου για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2016, ο οποίος ζήτησε πρόσφατα να απαγορεύεται η είσοδος μουσουλμάνων στις ΗΠΑ. Η Κρίζι ωστόσο εκτιμά ότι η "παγκόσμια καταδίκη" των δηλώσεων του Τραμπ έρχεται σε αντίθεση με την "πρακτική" που ακολουθείται στην πραγματικότητα.

Η αμερικανική πρεσβεία στο Λονδίνο και το υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας δεν έχουν κάνει κανένα σχόλιο για το θέμα μέχρι στιγμής.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network