Μπόρις Τζόνσον: Φέρεται να είχε χαρακτηρίσει τον Μακρόν “γλείφτη του Πούτιν”

Μπόρις Τζόνσον: Φέρεται να είχε χαρακτηρίσει τον Μακρόν “γλείφτη του Πούτιν”
Οι Μπόρις Τζόνσον και Εμανουέλ Μακρόν στην COP26 στη Γλασκώβη το 2021 2023 Christopher Furlong/AP

Την προβληματική σχέση που είχαν ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας με τον Γάλλο πρόεδρο επιβεβαιώνει ο εκείνη την εποχή, διευθυντής επικοινωνίας της Ντάουνινγκ Στριτ.

Γλείφτη του Πούτιν” χαρακτήρισε στο παρελθόν ο Μπόρις Τζόνσον τον Εμανουέλ Μακρόν και ότι πρέπει να “του αλλάξει τα φώτα“, σύμφωνα με έναν βοηθό του πρώην πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου.

Αναφέροντας λεπτομερώς την εμπειρία του από τη χαοτική πρωθυπουργία του Τζόνσον σε ένα νέο podcast, ο πρώην διευθυντής επικοινωνίας της Ντάουνινγκ Στριτ, Γκούτο Χάρι, είπε ότι ο Τζόνσον ξέσπασε κατά του Μακρόν τους μήνες μετά την πλήρη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Σε πρωινή μας συνάντηση, νομίζω ότι με μια μικρή ομάδα, εξαπέλυσε μια βίαιη επίθεση στον Εμανουέλ Μακρόν», είπε ο Χάρι. «Βασικά, λέγοντας «Είναι μια λέξη με πέντε γράμματα που αρχίζει από μ, είναι παράξενος, είναι ο γλείφτης του Πούτιν».

Ένας εκπρόσωπος του Τζόνσον είπε ότι δεν θυμάται την αφήγηση του Χάρι για τη συνάντηση.

Ο Τζόνσον είχε μια προβληματική σχέση με τον Μακρόν κατά τη διάρκεια της θητείας του στον πρωθυπουργικό θώκο. Το Παρίσι και το Λονδίνο ήταν συχνά σε αντιπαράθεση σχετικά με το εμπόριο μετά το Brexit.

«Η αλήθεια είναι ότι ο Μακρόν δεν συμπαθεί καθόλου τον Μπόρις Τζόνσον», είπε στο Politico το 2022 ο Τσαρλς Γκραντ, διευθυντής του think tank Centre for European Reform.

«Υπήρξαν εντάσεις από νωρίς όταν πολιτικοί όπως ο Εμμανουέλ Μακρόν πήγαν στη Μόσχα για να μιλήσουν με τον Πούτιν», είπε ο Χάρι, αναφερόμενος στην επίσκεψη του Μακρόν στη Μόσχα τις εβδομάδες πριν από την πλήρη εισβολή στην Ουκρανία.

«Νομίζω ότι ο Μπόρις το περιέγραψε ιδιωτικά ως «εμετικό», πρόσθεσε ο Χάρι.

Παρά το γεγονός ότι προφανώς απείλησε να προκαλέσει κακό στον Μάρκον, ο Χάρι είπε ότι οι δύο άνδρες κατάφεραν να θάψουν το τσεκούρι του πολέμου αμέσως μετά.

«Εβδομάδες αργότερα τα είχαν βρει. Στην πραγματικότητα πήγαν για ένα ουίσκι μαζί στη σύνοδο κορυφής της G7», είπε ο Χάρι.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα