Μπορίσοφ: Ο Ερντογάν αρνήθηκε να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Μητσοτάκη

Μπορίσοφ: Ο Ερντογάν αρνήθηκε να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Μητσοτάκη
Ο Τουρκος πρόεδρος και ο Βουλγαρος πρωθυπουργός. AP

Συνάντηση μεταξύ Μητσοτάκη, Εντογάν, Μέρκελ και Πλένκοβιτς σχεδίαζε για την Παρασκευή ο Βούλγαρος πρωθυπουργός αλλά ακύρωσε τα σχέδια μετά την άρνηση του Ερντογάν.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αρνήθηκε να καθίσει στο ίδιο τραπέζει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αποκάλυψε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του euractiv.com, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας σχεδίαζε να οργανώσει μία μεγάλη διπλωματική συνάντηση στη Σόφια την Παρασκευή. Σε αυτή ήταν προγραμματισμένο να παραβρεθούν -εκτός από τους Ερντογάν και Μητσοτάκη – η Άγκελα Μέρκελ και ο Κροάτης πρωθυπουργός Ανδτρέι Πλένκοβιτς, του οποίου η χώρα έχει την εκ περιτροπής προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.

Όπως δήλωσε ο Μπορίσοφ σε συνέντευξη τύπου μετά από γευμα εργασίας με τον Ερντογάν,ο Τούρκος πρόεδρος ήταν έτοιμος να έρθει στη Σόφια την Παρασκευή, αλλά ήταν απρόθυμος να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Όσο για την αποτυχία στη διοργάνωση της συνάντησης, ο Μπορίσοφ αρκέστηκε να πει πως “λάβαμε πληροφορίες ότι κάποιοι μετανάστες σκοτώθηκαν, και ορισμένοι από τους συναδέλφους μου δεν δίστασαν να εκθέσουν την άποψή τους στο διαδίκτυο”. Ωστόσο δεν κατονόμασε τους συναδέλφους του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα