Να αποδεχτούν το εκλογικό αποτέλεσμα ζήτησε από όλους ο Ούγκο Τσάβες

Να αποδεχτούν το εκλογικό αποτέλεσμα ζήτησε από όλους ο Ούγκο Τσάβες

Έκκληση από τον πρόεδρο της Βενεζουέλας σε όλους τους πολιτικούς φορείς να αποδεχθούν το εκλογικό αποτέλεσμα (Vid)

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες το Σάββατο κάλεσε «όλους τους πολιτικούς παράγοντες» να αποδεχθούν τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών της Κυριακή, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο προεδρικό μέγαρο .

«Απευθύνω έκκληση σε όλους τους πολιτικούς φορείς, της αριστεράς, της δεξιάς και του κέντρου να προετοιμαστούμε συναισθηματικά και να αποδεχθούμε τα αποτελέσματα (της Κυριακής)», δήλωσε από το προεδρικό μέγαρο Μιραφλόρες, ο απερχόμενος πρόεδρος, και υποψήφιος για μια νέα θητεία έξι ετών.

Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, «ο κόσμος δεν θα καταρρεύσει για κανέναν» είπε ο Τσάβες, μετά από τη συνάντησή του με τον Κάρλος Αλβάρεζ, τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας σαράντα μελών της Ένωσης Εθνών της Νότιας Αμερικής (UNASUR), που θα παρακολουθήσουν την εκλογική διαδικασία.

Αν και οι δημοσκοπήσεις της κοινής γνώμης έως και μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές έδιναν πλειοψηφία στην πρόθεση ψήφου υπέρ του Τσάβες, ο αντίπαλός του Ενρίκε Καπρίλες, εμφάνισε σημαντική ανάκαμψη, μειώνοντας τη διαφορά από τον Τσάβες σε δέκα μονάδες.

«Είμαι σίγουρος ότι όλα θα γίνουν ειρηνικά και ότι οι βασικοί πολιτικοί παράγοντες θα αναγνωρίσουν τα επίσημα αποτελέσματα, τα οποία θα ανακοινωθούν από το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο (CNE)», είπε ο Τσάβες.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Βενεζουέλας κατά τη διάρκεια της προεκλογικές εκστρατείας, κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι σκοπεύει «να μην αναγνωρίσει τη νίκη του λαού».

Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της UNASUR, Καρλος Αλβάρεζ, δήλωσε πολύ αισιόδοξος για την συμπεριφορά των πολιτών την ημέρα των εκλογών.

Όπως είπε η διαφάνεια και η αξιοπιστία του εκλογικού συστήματος της Βενεζουέλας βασίζονται στις ηλεκτρονικές κάλπες.

«Ζητήσαμε οι κύριοι υποψήφιοι, τα κόμματα και οι πολιτικοί ηγέτες να αναγνωρίσουν το αποτέλεσμα που θα δώσει το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο» είπε ο Αλβάρεζ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Venezuela vota en las presidenciales más disputadas de...

SHARE:

24Media Network