Ναγκόρνο Καραμπάχ: Δεκάδες οι νεκροί και οι αγνοούμενοι από την έκρηξη δεξαμενής καυσίμων

Διαβάζεται σε 1'
Kατεστραμμένη πολυκατοικία μετά από βομβαρδισμούς στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ
Kατεστραμμένη πολυκατοικία μετά από βομβαρδισμούς στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ AP

Οι Αρχές της περιοχής του Ναγκόρνο-Καραμπάχ ανακοίνωσαν ότι τουλάχιστον 68 άνθρωποι σκοτώθηκαν από έκρηξη σε αποθήκη καυσίμων.

Τουλάχιστον 68 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην έκρηξη που σημειώθηκε τη Δευτέρα σε αποθήκη καυσίμων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, ανακοίνωσαν σήμερα οι αυτονομιστές αυτού του θύλακα που κατοικείται ως επί το πλείστον από Αρμένιους και όπου το Αζερμπαϊτζάν πραγματοποίησε επίθεση αστραπή την περασμένη εβδομάδα.

“Εξήντα οκτώ θάνατοι έχουν επιβεβαιωθεί”, δήλωσε η αυτονομιστική οντότητα, προσθέτοντας ότι 290 άνθρωποι τραυματίστηκαν και 105 φέρονται ως αγνοούμενοι. Ο προηγούμενος απολογισμός της, που καταρτίστηκε χθες, Δευτέρα, έκανε λόγο για τουλάχιστον είκοσι νεκρούς και 280 τραυματίες.

H αρμενική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως 13.350 πρόσφυγες που διέφυγαν από το Ναγκόρνο-Καραμπάχ έχουν φθάσει στην Αρμενία, σχεδόν μία εβδομάδα μετά την επίθεση των Αζέρων και τη συνθηκολόγηση των αρμένιων αυτονομιστών σ’ αυτό το διαφιλονικούμενο θύλακα.

«Η κυβέρνηση παρέχει φιλοξενία σε όλους αυτούς που δεν έχουν μέρος για να ζήσουν», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι αρμενικές αρχές, διευκρινίζοντας πως η καταγραφή προσφύγων συνεχίζεται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα