"Ναι" με ενθουσιασμό σε ένα Brexit χωρίς συμφωνία λέει ο σύμβουλος του Τραμπ

Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Μπόλτον
Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Μπόλτον AP

Η Ουάσινγκτον μοιάζει να τρίβει τα χέρια της από χαρά στο ενδεχόμενο μιας άτακτης εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ, σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε ο Τζ. Μπόλτον σε συναντήσεις που είχε με υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης Τζόνσον.

Οι ΗΠΑ θα στήριζαν με ενθουσιασμό ένα Brexit χωρίς συμφωνία, εφόσον αυτό αποφάσιζε να κάνει η βρετανική κυβέρνηση, δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Αμερικανού πρόεδρου, Τζον Μπόλτον.

«Εάν αυτή ήταν η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης, θα τη στηρίζαμε με ενθουσιασμό» υπογράμμισε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

«Θα θέλαμε να είμαστε χρήσιμοι στο Brexit» είπε, λίγο νωρίτερα, ο Τζον Μπόλτον που συναντήθηκε σήμερα με υψηλόβαθμους αξιωματούχους από το γραφείο του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Βρετανοί αξιωματούχοι του επισήμαναν ότι το Λονδίνο είναι έτοιμο να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση την 31η Οκτωβρίου.

Ο Μπόλτον, επίσης, είπε ότι η Βρετανία και οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να συνάψουν εμπορικές συμφωνίες ανά τομέα, αφήνοντας για αργότερα τη διευθέτηση των δυσκολότερων θεμάτων των εμπορικών τους σχέσεων. Απώτερος στόχος, όπως τόνισε, είναι μια ολοκληρωμένη εμπορική συμφωνία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Brexit, Τραμπ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Γιούνκερ προς Βρετανούς: Ένα Brexit χωρίς συμφωνία θα πονέσει περισσότερο εσάς

Σύμβουλος Τζόνσον: Η Βουλή των Κοινοτήτων δεν μπορεί να εμποδίσει ένα Brexit χωρίς συμφωνία

Βρετανία: Βίζα με ταχείες διαδικασίες για τα "καλύτερα μυαλά" υπόσχεται ο Τζόνσον

SHARE: