Νάσβιλ: “Δεν θα με ξεχάσουν ποτέ” – Το μήνυμα του βομβιστή πριν την έκρηξη

Νάσβιλ: “Δεν θα με ξεχάσουν ποτέ” – Το μήνυμα του βομβιστή πριν την έκρηξη
Έκρηξη τροχόσπιτου στο Νάσβιλ AP

Γείτονας του Άντονι Γουόρνερ, του βομβιστή που ανατίναξε το τροχόσπιτο στο Νάσβιλ, αποκάλυψε έναν διάλογο που είχε με τον 63χρονο λίγες ημέρες πριν από μία ενέργεια που φαίνεται πως σχεδίαζε καιρό.

Ένα ανατριχιαστικό σχόλιο φέρεται να έκανε ο Άντονι Γουόρνερ λίγες ημέρες πριν ανατινάξει το αυτοκινούμενο τροχόσπιτο στο κέντρο του Νάσβιλ, προκαλώντας τον τραυματισμό των τριών ανθρώπων και τον θάνατό του, καθώς και εκτεταμένες ζημιές σε τουλάχιστον 40 επιχειρήσεις. Μεταξύ αυτών και στην AT&T, με αποτέλεσμα να παρουσιαστούν προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες στο κεντρικό Τενεσί και σε άλλες τέσσερις Πολιτείες.

Ο Ρικ Λοντ, γείτονας του 63χρονου από το 2010, δήλωσε στο CNN πως τέσσερις μέρες την έκρηξη (σημειώθηκε ανήμερα των Χριστουγέννων) συνάντησε τυχαία τον δράστη, με τους δυο του να έχουν έναν σύντομο διάλογο: “Του είπα, Άντονι, τι καλό θα σου φέρει ο Άγιος Βασίλης φέτος τα Χριστούγεννα; Κι εκείνος μου είπε: Θα γίνω διάσημος. Θα γίνω τόσο διάσημος που το Νάσβιλ δεν θα με ξεχάσει ποτέ”.

Ο Λοντ ξεκαθάρισε πως δεν διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον Άντονι Γουόρνερ, λέγοντας πως είχαν μία τυπική σχέση και επικοινωνία, κάθε φορά που τύχαινε να συναντηθούν οι δρόμοι τους.

Την ίδια ώρα, το FBI συνεχίζει τις έρευνες, ανακρίνοντας ανθρώπους που τον γνώριζαν, χωρίς ωστόσο ακόμη να έχουν ξεκαθαρίσει τα κίνητρα του δράστη. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ένδειξη πως εμπλέκεται κάποιος άλλος στην έκρηξη, ενώ ο εκπρόσωπος της υπόθεσης στο FBI θεωρεί πως οι απαντήσεις θα αργήσουν να έρθουν.

Ένα στοιχείο που έχουν στα χέρια τους οι αρχές είναι το γεγονός πως ο πατέρας του Γουόρνερ εργαζόταν παλαιότερα στην AT&T, πράγμα που ενδεχομένως να έχει σχέση με τη βομβιστική ενέργεια, αφού δεν αποκλείεται η εταιρεία να ήταν στο στόχαστρό του.

Ένας άλλος γείτονας του 63χρονου πάντως, για 20 σχεδόν χρόνια, ανέφερε πως ο δράστης ήταν συμπεριφερόταν σαν ερημίτης.

Θυμίζουμε πως, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η αστυνομία, πέντε αστυνομικοί οι οποίοι βρίσκονταν στο σημείο την ώρα της έκρηξης, περιέγραψαν τις δραματικές στιγμές που έζησαν, προσπαθώντας να εκκενώσουν σπίτια και γραφεία. Η ομάδα των πυροτεχνουργών, την οποία είχαν καλέσει, ήταν καθ’ οδόν όταν ανατινάχθηκε το τροχόσπιτο.

Οι αστυνομικοί άκουσαν μουσική και ένα αυτοματοποιημένο, μαγνητοφωνημένο μήνυμα από το όχημα, που προειδοποιούσε για την έκρηξη. Έτρεξαν τότε να ειδοποιήσουν τους κατοίκους και να εκκενώσουν όσα περισσότερα κτίρια μπορούσαν.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα