Ναβάλνι: Επέστρεψε από το νοσοκομείο στη φυλακή

Ναβάλνι: Επέστρεψε από το νοσοκομείο στη φυλακή
Ο Αλεξέι Ναβάλνι. shutterstock

Ο επικριτής του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι επέστρεψε από το νοσοκομείο στη φυλακή μετά την απεργία πείνας που είχε ξεκινήσει το προηγούμενο διάστημα.

Ο φυλακισμένος πολέμιος του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλνι επέστρεψε στην αρχική φυλακή ΙΚ-2 που βρίσκεται στην πόλη Πακρόφ, αφότου ανάρρωσε σε νοσοκομείο της φυλακής ΙΚ-3 που βρίσκεται στην πόλη Βλαντίμιρ, στο οποίο είχε μεταφερθεί μετά την απεργία πείνας την οποία είχε ξεκινήσει.

Η ανακοίνωση για την μεταφορά του έγινε κατά την έναρξη της συνεδρίασης του δικαστηρίου στην οποία επρόκειτο να συζητηθεί η αγωγή που είχε κάνει ο Ναβάλνι κατά της διεύθυνσης της φυλακής στην οποία είχε μεταφερθεί αρχικά και στην οποία είχε αρχίσει απεργίας πείνας, διαμαρτυρόμενος για ελλιπή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι στην συνεδρίαση μέσω βιντεοδιάσκεψης από την φυλακή θα συμμετείχε και ο Ναβάλνι.

Ο 45χρονος πολιτικός της αντιπολίτευσης είχε ξεκινήσει στα τέλη Μαρτίου απεργία πείνας, απαιτώντας καλύτερη ιατρική περίθαλψη στην φυλακή καθώς υπέφερε από πόνους στην πλάτη και στο πόδι. Στην συνέχει διέκοψε την απεργία πείνας τον Απρίλιο μετά την ιατρική περίθαλψή που του παρείχαν στον νοσοκομείο της φυλακής στην οποία μεταφέρθηκε.

Ο δικηγόρος του Ναβάλνι, Βαντίμ Κόμπζεφ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι μπορούσαν να τον είχαν μεταφέρει στη φυλακή Πακρόφ το βράδυ της Παρασκευής. «Μπορούμε να συμπεράνουμε ότι προφανώς στο νοσοκομείο της φυλακής ΙΚ-3 κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο ίδιος ανάρρωσε και πρέπει να εκτίσει την ποινή του εκεί όπου είχε αρχικά μεταφερθεί», δήλωσε ο Κόμπζεφ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα