Nave Andromeda: Καλά στην υγεία τους τα μέλη του πληρώματος – Πέντε Έλληνες στο δεξαμενόπλοιο

Nave Andromeda: Καλά στην υγεία τους τα μέλη του πληρώματος – Πέντε Έλληνες στο δεξαμενόπλοιο
Το Nave Andromeda Andrew Matthews/PA Wire via AP

Παράτυποι μετανάστες που επέβαιναν στο πλοίο ζήτησαν να αποβιβαστούν στο βρετανικό έδαφος με απειλές κατά του πληρώματος.

Καλά στην υγεία τους είναι τα μέλη του πληρώματος, μεταξύ των οποίων και πέντε Έλληνες, του υπό σημαία Λιβερίας και ελληνικής ιδιοκτησίας δεξαμενόπλοιου Nave Andromeda, που κατελήφθη από τις βρετανικές ειδικές δυνάμεις, όταν επτά παράτυποι μετανάστες που επέβαιναν σε αυτό ζήτησαν να αποβιβαστούν στο βρετανικό έδαφος με απειλές κατά του πληρώματος.

To υπουργείο Ναυτιλίας επικοινώνησε με τις βρετανικές Αρχές, οι οποίες ανέφεραν ότι το συμβάν έχει λήξει και όλο το πλήρωμα είναι καλά στην υγεία του. Ωστόσο, δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για το συμβάν.

Το δεξαμενόπλοιο, το οποίο είχε αναχωρήσει από τη Νιγηρία μεταφέροντας πιθανόν 42.000 τόνους πετρελαίου, βρίσκεται λίγα μίλια ανοιχτά τη Νήσου Γουάιτ στη Θάλασσα της Μάγχης και έχει σχηματιστεί ζώνη αποκλεισμού πέντε ναυτικών μιλίων από τις αρχές ασφαλείας, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο.

Το “Andromeda” επρόκειτο να ελλιμενιστεί σήμερα το πρωί στο Σαουθάμπτον.

Ο υπουργός Υγείας της Βρετάνιας, Ματ Χάνκοκ, είπε στο ειδησεογραφικό δίκτυο Sky ότι το πλήρωμα ήταν ασφαλές και πως η αστυνομία και οι Ένοπλες Δυνάμεις είχαν κάνει μία υποδειγματική δουλειά.

Το Nave Andromeda σήμερα το πρωί ελλιμενίστηκε στο λιμάνι του Σαουθάμπτον.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα