Νέα απεργία στην Ryanair που προειδοποιεί για κυρώσεις

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ RYANAIR----ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ RYANAIR----ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

Η απεργιακή κινητοποίηση στην αεροπορική εταιρία Ryanair την ανάγκασε να ακυρώσει 190 πτήσεις της την Παρασκευή.

Η Ryanair ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ματαιώνει 190 πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες για την Παρασκευή, λόγω της νέας απεργίας που κήρυξε το προσωπικό καμπίνας στην Ευρώπη.

Η εταιρεία "ζητά συγγνώμη από τους 30.000 πελάτες (σε σύνολο 450.000) που θα επηρεαστούν από αυτές τις αδικαιολόγητες αναταράξεις" που αφορούν το 8% των πτήσεων ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ryanair, επιρρίπτοντας την ευθύνη για τις ακυρώσεις των πτήσεων σε "μια μικρή μειονότητα του προσωπικού καμπίνας στην Ισπανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Πορτογαλία, την Ιταλία και τη Γερμανία".

Η ιρλανδική εταιρεία πτήσεων χαμηλού κόστους έχει πληγεί από το καλοκαίρι από αλλεπάλληλες απεργιακές κινητοποιήσεις. Ήταν το αποκορύφωμα μιας διένεξης που την ανάγκασε τους τελευταίους μήνες να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τα συνδικάτα, κάτι που αρνιόταν να κάνει τα πρώτα 30 χρόνια της λειτουργίας της.

"Αυτές οι επαναλαμβανόμενες και άχρηστες απεργίες πλήττουν τη δραστηριότητα της Ryanair και την εμπιστοσύνη των πελατών, σε μια εποχή που οι τιμές του πετρελαίου αυξάνονται. Αν συνεχίσουν, θα αναγκαστούμε να αναθεωρήσουμε τη δραστηριότητά μας για φέτος τον χειμώνα και για το καλοκαίρι του 2019", προειδοποίησε ο διευθυντής μάρκετινγκ της εταιρεία, Κένι Τζέικομπς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αερομεταφορές
SHARE: