Νέα δράματα στο παλάτι του Μπάκιγχαμ: Ο πρίγκιπας Άντριου διώκεται για ένα σαλέ

Νέα δράματα στο παλάτι του Μπάκιγχαμ: Ο πρίγκιπας Άντριου διώκεται για ένα σαλέ
Ο πρίγκιπας Άντριου σε εκδήλωση στην Ταϊλάνδη τον Νοέμβριο του 2019 AP

Ο δευτερότοκος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ κατηγορείται στην Ελβετία ότι αγόρασε σαλέ χωρίς να καταβάλλει ολόκληρο το ποσό.

Ο πρίγκιπας Άντριου και η πρώην σύζυγός του Σάρα βρίσκονται αντιμέτωποι με διώξεις στην Ελβετία για την υπόθεση ενός σαλέ για την αγορά του οποίου δεν κατέβαλαν ολόκληρο το ποσό, έγραψε την Πέμπτη (07/05) η ελβετική εφημερίδα Le Temps.

Ο δευτερότοκος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄, ηλικίας 60 ετών, και η πρώην σύζυγός του πήραν διαζύγιο το 1996, όμως διατήρησαν στενές σχέσεις και αγόρασαν το 2014 ένα σαλέ στο χιονοδρομικό θέρετρο του Βερμπιέ, στη νοτιοδυτική Ελβετία, έναντι 22 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (21 εκατομμύρια ευρώ).

Περιλαμβάνει επτά δωμάτια, εσωτερική πισίνα και σάουνα, γράφει η Le Temps.

Στο συμβόλαιο αγοράς, το οποίο περιήλθε στην κατοχή της εφημερίδας, προβλεπόταν ότι ένα μέρος των 22 εκατομμυρίων, ήτοι 6 εκατομμύρια, θα καταβαλλόταν την 31η Δεκεμβρίου του 2019, ωστόσο η καταβολή αυτή δεν έγινε.

Τέσσερις μήνες αργότερα, η κατάσταση δεν έχει αλλάξει.

Αποφασισμένη να πάρει τα χρωστούμενα, συν τους τόκους, η πρώην ιδιοκτήτρια του σαλέ προσέφυγε κατά του πρώην πριγκιπικού ζεύγους, αξιώνοντας 8 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα.

Σε επικοινωνία, το γραφείο Etude du Ritz, που εκπροσωπεί τη γυναίκα, δεν ανταποκρίθηκε προς το παρόν στα ερωτήματα που του έθεσε το Γαλλικό Πρακτορείο. Όπως και το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Από την πλευρά των αγοραστών, εκπρόσωπος τύπου του δούκα και της δούκισσας του Γιορκ επιβεβαίωσε στην ελβετική εφημερίδα την ύπαρξη μιας «διαφοράς μεταξύ των δύο πλευρών σε αυτήν την υπόθεση», προτού προσθέσει ότι «οι συμβατικές λεπτομέρειες αποτελούν αντικείμενο συμφωνίας τήρησης απορρήτου».

Το όνομα του πρίγκιπα Άντριου ενεπλάκη στο σκάνδαλο του εκλιπόντος χρηματιστή Τζέφρι Έπσταϊν.

Όγδοος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, ο δούκας του Γιορκ βρέθηκε στο στόχαστρο για τις σχέσεις του με τον Αμερικανό χρηματιστή, που κατηγορήθηκε ότι εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά ανήλικα κορίτσια.

Ο πρίγκιπας Άντριου κατηγορήθηκε επίσης από την Αμερικανίδα Βιρτζίνια Ρόμπερτς, μία από τις γυναίκες που είχε στρατολογήσει ο Έπσταϊν, ότι την ανάγκασε πολλές φορές να έχουν σεξουαλικές σχέσεις όταν εκείνη ήταν ανήλικη, κατηγορίες που ο ίδιος αρνείται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα