Νέα επίθεση Ερντογάν σε Μητσοτάκη: “Μίλησε στο Κογκρέσο σαν να μην είχαμε μιλήσει προηγουμένως”

Νέα επίθεση Ερντογάν σε Μητσοτάκη: “Μίλησε στο Κογκρέσο σαν να μην είχαμε μιλήσει προηγουμένως”
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Turkish Presidency / AP Photo

Νέες "βολές" του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη. "Υποστηρίζουν την Ελλάδα, απέναντι σε ποιον;".

Σε υψηλά επίπεδα σε βάρος της Ελλάδας διατηρεί τους τόνους η τουρκική πλευρά, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να κατηγορεί και πάλι τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ομιλία του στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στο περιθώριο της συνάντησής τους με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, ο Τούρκος πρόεδρος είπε:

“Παρά το γεγονός ότι ο Μητσοτάκης είπε ότι πρέπει να διευθετήσουμε το θέμα μεταξύ μας και να μην επεμβαίνουν τρίτες χώρες, στην ομιλία του στο αμερικανικό κογκρέσο μίλησε κατά της Τουρκίας σαν να μην είχαμε μιλήσει μεταξύ μας”.

Και πρόσθεσε: “Το ίδιο έκανε μετά και στο Νταβός. Δεν χρειάζεται να ανησυχεί. Εμείς δεν είμαστε υπέρ μίας πολιτικής χωρίς προσωπικότητα”.

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε: “Οι ευρωπαϊκές χώρες υποστηρίζουν σοβαρά την Ελλάδα με όπλα, αεροσκάφη και πυρομαχικά. Απέναντι σε ποιον;”.

Ο Ερντογάν επιτέθηκε και στη Σουηδία, σχετικά με το αίτημα ένταξής της στο ΝΑΤΟ, λέγοντας πως “όπως γνωρίζετε, είναι μια χώρα όπου τρομοκρατικές οργανώσεις δρουν ανεξέλεγκτα. Όσο κάνουν διαδηλώσεις με αφίσες ηγετών τρομοκρατικών οργανώσεων κι όσο μιλάνε για τρομοκράτες που μεταδίδονται στη σουηδική κρατική τηλεόραση, δεν μπορούμε να τους πούμε «ελάτε, να γίνετε μέλος του ΝΑΤΟ». Το ίδιο ισχύει και για τη Φινλανδία”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα