Νέα lockdown στην Κίνα: Ξανά σε απομόνωση εκατομμύρια πολίτες

Νέα lockdown στην Κίνα: Ξανά σε απομόνωση εκατομμύρια πολίτες
Στιγμιότυπο από αεροδρόμιο του Πεκίνου εν μέσω κορονοϊού AP Photo/Ng Han Guan

Οι αρχές της Κίνας έθεσαν εκατομμύρια κατοίκους σε lockdown, αφού η χώρα έχει υιοθετήσει μια αυστηρή πολιτική για την ανάσχεση της εξάπλωσης της Covid-19.

Η Κίνα βάζει ξανά σε lockdown εκατομμύρια πολίτες σε διαφορετικές πόλεις της χώρας, μετά τα νέα κρούσματα κορονοϊού, καθώς η κυβέρνηση επιμένει στη σκληρή πολιτική της για τον περιορισμό του ιού, παρά τους σοβαρούς κινδύνους για την οικονομία.

Τα μέτρα αφορούν πόλεις από τα νότια – Shenzhen και Guangzhou – έως το βόρειο λιμάνι Dalian, τη δυτική μητρόπολη Chengdu και τη Shijiazhuang στην κεντρική επαρχία Hebei.

Το lockdown στη Dalian επηρεάζει περίπου τα τρία από τα έξι εκατομμύρια των κατοίκων της και θα έχει αρχική διάρκεια πέντε ημερών, αν και οι αρχές στο παρελθόν έχουν παρατείνει τους περιορισμούς ανάλογα με τον αριθμό των νέων κρουσμάτων.

Η Shenzhen, η οποία έχει 2,5 εκατομμύρια κατοίκους, έκλεισε την Τρίτη τους χώρους διασκέδασης και τις αγορές πώλησης και ανέστειλε τις μεγάλες εκδηλώσεις.

Η Guangzhou, μια πόλη σχεδόν 19 εκατομμυρίων κατοίκων κοντά, ανέφερε μόλις πέντε λοιμώξεις την Τρίτη, αλλά οι αρχές διέταξαν ορισμένες περιοχές σε μια συνοικία να κλείσουν τους εσωτερικούς χώρους διασκέδασης και τα εστιατόρια μέχρι το Σάββατο.

Όπως μεταδίδει ο Guardian, η δημοτική αρχή διέταξε επίσης όλα τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της περιοχής να καθυστερήσουν την επανέναρξη της νέας σχολικής περιόδου και να σταματήσουν τα offline μαθήματα που έχουν ήδη ξεκινήσει, σύμφωνα με αναφορές των κρατικών μέσων ενημέρωσης. Τα δρομολόγια των λεωφορείων και του μετρό στην περιοχή μειώθηκαν.

Τα λουκέτα έρχονται σε μία περίοδο που αναδεικνύονται όλο και περισσότερο τα προβλήματα στην κινεζική οικονομία από την αυστηρή στρατηγική μηδενικών κρουσμάτων Covid-19.

Τμηματικά lockdown έχουν επιβληθεί σε άλλες πόλεις, όπως η Chengdu στα νοτιοδυτικά, η Shenyang στα βορειοανατολικά και η Jishui στα νοτιοανατολικά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα