Νέα πρόκληση Ακάρ: “Αν θέλει ο Θεός, μπορεί να έρθουμε στο Καστελόριζο”

Νέα πρόκληση Ακάρ: “Αν θέλει ο Θεός, μπορεί να έρθουμε στο Καστελόριζο”
Ο τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ AP

Με νέα προκλητική του δήλωση ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας επιχειρεί να αυξήσει κι άλλο την ένταση, λίγο πριν την έξοδο του γεωτρύπανου "Αμπντουλχαμίντ Χαν" στην Ανατολική Μεσόγειο

Εμμένει στην τακτική της έντασης η Τουρκία, με την σκυτάλη των προκλητικών δηλώσεων να παίρνει αυτή τη φορά ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Χουλουσί Ακαρί.

Μιλώντας στο συνέδριο των Τούρκων πρέσβεων, που λαμβάνει χώρα στην Άγκυρα, ο Ακάρ αναφέρθηκε για μία ακόμη φορά στο Καστελόριζο, για το οποίο επανέλαβε ότι βρίσκεται σε απόσταση 1.950 από την Τουρκία, απόσταση κολύμβησης, όπως είπε, για τους φοιτητές των τουρκικών στρατιωτικών σχολών.

«Είναι σε απόσταση κολύμβησης των σπουδαστών των στρατιωτικών σχολών μας. Αυτοί παρεξηγούνται με αυτό που λέμε επειδή οι σπουδαστές κολυμπούν εκεί. Τις προάλλες, ένας Έλληνας υπουργός δήλωσε “αν επιθυμούν ας έρθουν, αν μπορούν να κολυμπήσουν” κι εμείς δηλώσαμε “αν θέλει ο Θεός, μια ημέρα μπορεί να συμβεί κι αυτό”» σημείωσε ο Ακάρ, αναφερόμενος σε παλαιότερες δηλώσεις του ΥΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Μάλιστα, οι δηλώσεις αυτές του Τούρκου υπουργού έρχονται λίγο πριν την έξοδο στην Ανατολική Μεσόγειο του τουρκικού γεωτρύπανου “Αμντουλχαμίντ Χαν” για την πραγματοποίηση ερευνών για υδρογονάνθρακες, την οποία χαρακτήρισε “σημαντική εξέλιξη στην Ανατολική Μεσόγειο”, προσθέτοντας: “To Nαυτικό μας μέχρι σήμερα έχει συνοδεύσει και προστατεύσει τα σεισμογραφικά μας και τα γεωτρύπανά μας.”

Ο Ακάρ δεν παρέλειψε να επαναλάβει τα περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών και να απειλείσει ευθέως την Ελλάδα. Οι όροι της Συνθήκης της Λωζάνης είναι σαφείς, στο άρθρο 12 των Παρισίων, παράγραφος 18 . Αναφέρουν ξεκάθαρα πως τα νησιά δεν μπορούν να στρατιωτικοποιηθούν. Εμείς, παρ’ όλα αυτά, κάνουμε υπομονή και λέμε “ελάτε να συνομιλήσουμε””.

“Στους Έλληνες λέμε το εξής… Μην σκέφτεστε να πολεμήσετε μαζί μας. Ο πόλεμος είναι ζήτημα αριθμητικής. Οι προσπάθειες που κάνετε (για εξοπλιστικά), ακόμη κι αν γίνουν πραγματικότητα, είναι πολλές για την άμυνα σας, όμως για την Τουρκία είναι λίγες”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα