Νέα πρόκληση: Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας επιθεώρησε τις παράνομες ενέργειες του Γιαβούζ

Νέα πρόκληση: Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας επιθεώρησε τις παράνομες ενέργειες του Γιαβούζ
Twitter

Στο γεωτρύπανο Γιαβούζ, που βρίσκεται στον κόλπο της Καρπασίας βρέθηκε ο Ντονμέζ, σημειώνοντας ότι αυτό είναι το "σύμβολο της ανεξαρτησίας μας στις θάλασσες".

Στο τουρκικό γεωτρύπανο “Γιαζβούζ” στα ανοικτά των κατεχόμενων, στον κόλπο της Καρπασίας, βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Φατίχ Ντονμέζ, στέλνοντας ένα ακόμη απαράδεκτο μήνυμα στην Κυπριακή Δημοκρατία. Το “σύμβολο της ανεξαρτησίας μας στις θάλασσες”, πλοίο Γιαβούζ, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο τουίτερ ότι επισκέφθηκε ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας.

Στο μήνυμά του στο τουίτερ που συνοδεύεται και από 4 φωτογραφίες, ο κ. Ντονμέζ αναφέρει ότι μαζί του ήταν ο παράνομος ψευτο-“πρωθυπουργός”, Ερσίν Τατάρ και ο παράνομος ψευτο-“υπουργός ενέργειας”, Χασάν Τατσόι.

“Επιθεωρήσαμε επιτόπου τις εργασίες, λάβαμε πληροφόρηση. Το Γιαβούζ, λαμβάνοντας στήριξη από το έθνος μας, θα συνεχίσει την γεώτρηση”, πρόσθεσε ο Τούρκος Υπουργός. Ο κ. Ντονμέζ πραγματοποίησε χθες μονοήμερη επίσκεψη στα Κατεχόμενα για συνομιλίες με την κατοχική ηγεσία, ενώ στη συνέχεια μετέβη για επιθεώρηση στο γεωτρύπανο «Γιαβούζ», που άρχισε επίσης να αναζητά υδρογονάνθρακες στον κόλπο της Καρπασίας και σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, έχει ξεκινήσει γεωτρήσεις. Μαζί του και ο λεγόμενος ψευτο-«πρωθυπουργός» Ερσίν Τατάρ, καθώς και άλλοι αξιωματούχοι της κατοχικής πλευράς, με τους οποίους ο Φατίχ Ντονμέζ «απαθανατίστηκε» στο κατάστρωμα του «Γιαβούζ», για να δώσει ένα μήνυμα, όπως εκτιμά η εφημερίδα «Χουριέτ», που δημοσιεύει και τη σχετική φωτογραφία.

«Η επίσκεψη του Φατίχ Ντονμέζ στο Γιαβούζ αποτελεί ένα μήνυμα προς τους Ελληνοκυπρίους», σχολιάζει η τουρκική εφημερίδα σήμερα. Αντίστοιχα σε δήλωσή του ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας ανέφερε ότι: «Τα δύο πλωτά γεωτρύπανά μας, ο «Πορθητής» στα δυτικά και το Γιαβούζ στην περιοχή της Καρπασίας συνεχίζουν τις εργασίες τους. Όπως επίσης και το ερευνητικό μας πλοίο Μπαρμπαρός επιχειρεί στα νότια. Ως Τουρκία επιθυμούμε οι υδρογονάνθρακες να αποτελέσουν πηγή ενίσχυσης της ειρήνης και της ευημερίας κι όχι να γίνουν αιτία σύγκρουσης».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα