Νέα τροπή στην έκρηξη κοντά στο λεωφορείο της Ντόρτμουντ

A window of the bus of Borussia Dortmund is damaged after an explosion before the Champions League quarterfinal soccer match against AS Monaco in Dortmund, western Germany, Tuesday, April 11, 2017. (Carsten Linhoff/dpa via AP)
A window of the bus of Borussia Dortmund is damaged after an explosion before the Champions League quarterfinal soccer match against AS Monaco in Dortmund, western Germany, Tuesday, April 11, 2017. (Carsten Linhoff/dpa via AP) AP

Δημοσίευμα εφημερίδας αναφέρει ότι είναι ενδεχόμενο τα εκρηκτικά που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση να προέρχονται από τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις

Τα εκρηκτικά που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση κατά του λεωφορείου της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπορούσια Ντόρτμουντ, είναι πιθανό να προέρχονται από πυρομαχικά που ανήκουν στις ένοπλες δυνάμεις της Γερμανίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Welt am Sonntag” που επικαλείται πηγή που συμμετέχει στις έρευνες.

Οι αρμόδιες αρχές στην Γερμανία δεν έχουν ακόμη προσδιορίσει ποιος έκανε την επίθεση, ενώ οι εισαγγελείς που ασχολούνται με τη διερεύνηση της υπόθεσης εκφράζουν αμφιβολίες για τη γνησιότητα των επιστολών, σύμφωνα με τις οποίες, την επίθεση έκαναν έμπιστοι στο Ισλαμικό Κράτος. Η εφημερίδα “Bild” έχει δημοσιεύσει την άποψη ενός λειτουργού που συμμετέχει στις έρευνες, σύμφωνα με την οποία, είναι ενδεχόμενο εξτρεμιστές να βρίσκονται πίσω από την επίθεση.

ADVERTISING

“Τα εκρηκτικά στους σωλήνες-βόμβες που ήταν γεμάτες με μεταλλικά καρφιά, είναι πιθανό να προέρχονται από αποθέματα των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων. Ωστόσο, το ενδεχόμενο αυτό, βρίσκεται ακόμη υπό διερεύνηση,” δημοσιοποίησε σήμερα η εφημερίδα “Welt am Sonntag,” επικαλούμενη πηγή των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η ίδια πηγή, δήλωσε ότι για τη χρήση των πυροκροτητών απαιτούνταν ειδικές γνώσεις, οι οποίες δεν είναι εύκολο ν' αποκτηθούν.

Φωτό: Carsten Linhoff/dpa via AP

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ντόρτμουντ: Τα σκοτεινά σημεία της επίθεσης και το 'κατηγορώ' του Σωκράτη

Επίθεση στο πούλμαν της Ντόρτμουντ: Επιστολή βρέθηκε κοντά στο σημείο της έκρηξης

SHARE:

24Media Network