Νέα Υόρκη: Ανοίγουν οι συναυλιακοί χώροι υπό αυστηρούς όρους

Νέα Υόρκη: Ανοίγουν οι συναυλιακοί χώροι υπό αυστηρούς όρους

Ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο προανήγγειλε το άνοιγμα μουσικών σκηνών από τις 2 Απριλίου, υπογραμίζοντας τους αυστηρούς όρους που θα συνδεθούν με την προσέλευση του κοινού.

Η προσέλευση σε συναυλίες και αθλητικά γεγονότα την εποχή της πανδημίας του κορονοϊού είναι κάτι που οι περισσότεροι από εμάς κοντεύουμε να ξεχάσουμε πως ακριβώς είναι, όμως η ταχύτητα των εμβολιασμών παγκοσμίως, δίνει αχτίδα αισιοδοξίας για το άμεσο μέλλον. Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, για πρώτη φορά μετά από ένα χρόνο, έδωσε το πράσινο φως για τη λειτουργία των καταστημάτων με live μουσική και των συναυλιακών χώρων υπο αυστηρούς όρους.

Σε συνέντευξη Τύπου στην περιοχή Albany, o Κουόμο είπε σχετικά: “Από τις 2 Απριλίου, οι χώροι τεχνών και μαζικής ψυχαγωγίας θα ανοίξουν ξανά, με τη δυνατότητα να δέχονται κοινό στο 33% της χωρητικότητας τους, δηλαδή ως και 100 άτομα εντός και μέχρι 200 άτομα σε εξωτερικούς χώρους. Αν οι θαμώνες παρέχουν αποδεικτικά αρνητικού rapid test πριν από την είσοδο τους, τότε η χωρητικότητα θα αυξάνεται στα 150 άτομα εντός/500 εκτός. Η κοινωνική αποστασιοποίηση και η κάλυψη προσώπου με μάσκα θα είναι απαραίτητα. Είμαστε σε αγώνα δρόμο κόντρα στον ιό, καθώς προσπαθούμε καθημερινά ώστε ενώ μειώνονται τα κρούσματα, εμείς να αυξάνουμε ολοένα και περισσότερο τους εμβολιασμούς στον πληθυσμό”.

Η ανακοίνωση του Κουόμο συμβαδίζει χρονικά με την εκτεταμένη πιλοτική δοκιμή της εφαρμογής Excelsior Pass σε γήπεδα όπου γίνονται αγώνες του NBA. Το Excelsior Pass, μια εφαρμογή που έχει αναπτύξει η IBM, υπόσχεται πως θα λειτουργεί ως αξιόπιστο ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού για τον κάθε χρήστη, ενώ έχει και τη δυνατότητα καταγραφής πρόσφατου αρνητικού Rapid Test. Ήδη οι χώροι πολιτιστικών εκδηλώσεων Apollo Theater, the Shed, Park Avenue Armory, Harlem Stage, the Public Theater έχουν προαναγγείλει την επανέναρξη των εργασιών τους μέσα στον ερχόμενο μήνα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα