Νέα Ζηλανδία: Μία μικρή νίκη κατά της ομοφοβίας στη Βουλή

Νέα Ζηλανδία: Μία μικρή νίκη κατά της ομοφοβίας στη Βουλή
Youtube

Η εικόνα του προέδρου της Βουλής που κάθεται στο έδρανο με ένα μωρό μόλις έξι εβδομάδων στην αγκαλιά του, έκανε το γύρο του διαδικτύου. Πολλές χιουμοριστικές ατάκες και χλευαστικοί χαρακτηρισμοί γράφτηκαν εις βάρος του. Όμως ας μην μένουμε εκεί.

Η φωτογραφία με τον Τρέβορ Μάλαρντ, του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, που τάισε και κοίμισε στο έδρανό του το 40 ημερών μωρό βουλευτή, έκανε τον γύρο του διαδικτύου και προκάλεσε αφορμή για πολλά χλευαστικά σχόλια του τύπου “ο πρόεδρος της Βουλής σε ρόλο νταντάς”.

Όμως έχει βαθύτερο νόημα και συμβολισμό. Η είδηση έμεινε στο επιφανειακό της υπόθεσης, στο ‘κωμικό’ της αντιφατικής εικόνας. Μέχρι εκεί.

Ωστόσο ας το δούμε πιο ουσιαστικά.

Το μωρό είναι γιος του βουλευτή των Εργατικών Ταμάτι Κόφεϊ και του Τιμ Σμιθ, επί οκτώ χρόνια συντρόφου του. Το ζευγάρι τον απέκτησε με παρένθετη μητέρα στις αρχές του Ιουλίου και χθες ο “φρέσκος” μπαμπάς επέστρεψε στα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα μετά τη λήξη της άδειας πατρότητας.

Η κίνηση του προέδρου της Βουλής δεν είναι τόσο τυχαία και ανορθόδοξη. Αποτελεί συμβολισμό απέναντι στην ομοφοβία του κόσμου και στήριξη στην μητρότητα και την πατρότητα.

Είναι ένα “χαστούκι” σε όσους δεν θέλουν τους γκέι στη θέση των γονέων, σε όσους πιστεύουν πως η γυναίκα οφείλει να έχει τον αποκλειστικό ρόλο της ανατροφής των παιδιών, προς όσους εν ολίγοις εμμένουν στα παραδοσιακά στερεότυπα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα