Νέα Ζηλανδία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Υγείας μετά από επικρίσεις για χειρισμούς του στην πανδημία

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν
Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν AP

Μετά από συνεχόμενες γκάφες, ο Υπουργός Υγείας της Νέας Ζηλανδίας αποφάσισε να παραιτηθεί.

Ο πανταχόθεν βαλλόμενος υπουργός Υγείας της Νέας Ζηλανδίας υπέβαλε την Πέμπτη την παραίτησή του μετά από ολισθήματα σε θέματα ασφαλείας σε εγκαταστάσεις καραντίνας όπου εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοϊού, λίγες μόνο ημέρες μετά την ανακοίνωση των αρχών ότι η πανδημία εξαλείφθηκε από τη χώρα.

Ο Ντέιβιντ Κλαρκ δεχόταν επίσης πυρά επειδή παραβίασε ο ίδιος τους αυστηρούς κανόνες απαγόρευσης δύο φορές νωρίτερα μέσα στο έτος, παίρνοντας την οικογένειά του σε μια εκδρομή σε παραλία και κάνοντας ορεινή ποδηλασία.

«Έχει γίνει όλο και πιο ξεκάθαρο σε μένα ότι η συνέχιση της παρουσίας μου στο υπουργείο αποσπά την προσοχή από τη συνολική αντίδραση της κυβέρνησης στην Covid-19 και την παγκόσμια πανδημία», δήλωσε ο Κλαρκ σε συνέντευξη Τύπου στο Ουέλινγκτον.

Η πρωθυπουργός Τζασίντα Άρντερν, η οποία είχε προηγουμένως αντισταθεί στις εκκλήσεις για αποπομπή του Κλαρκ, επικαλούμενη τον κρίσιμο ρόλο του στην αντίδραση της χώρας στην πανδημία, δήλωσε ότι συμφώνησε με την απόφασή του.

Πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν το Εργατικό Κόμμα της Άρντερν να προηγείται με μεγάλη διαφορά από το κύριο αντίπαλό του Εθνικό Κόμμα, με μεγάλες πιθανότητες να κερδίσει τις γενικές εκλογές της 19ης Σεπτεμβρίου, αλλά η εμπιστοσύνη των πολιτών στην κυβέρνησή της υπονομεύεται από μια σειρά ατοπημάτων.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Νέα Ζηλανδία
SHARE:

24Media Network