“Σφαγή” στη Νέα Ζηλανδία: Το βίντεο της επίθεσης – Ο μακελάρης σκότωνε σε ζωντανή μετάδοση στο Facebook

“Σφαγή” στη Νέα Ζηλανδία: Το βίντεο της επίθεσης – Ο μακελάρης σκότωνε σε ζωντανή μετάδοση στο Facebook

"Ακροδεξιός εξτρεμιστής" ο οπλοφόρος που συνελήφθη και που φέρεται να σκόρπισε τον θάνατο σε τζαμί της Νέας Ζηλανδίας, μεταδίδοντας ζωντανά στο Facebook την αποτρόπαια πράξη του.

Τουλάχιστον 49 νεκροί και δεκάδες τραυματίες είναι ο απολογισμός της αιματηρής επίθεσης ενός λευκού άντρα σε δύο τεμένη της πόλης Κράιστσερτς, σύμφωνα με την αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας. Μεταξύ των θυμάτων, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Νέας Ζηλανδίας, βρίσκονται και πολλά παιδιά. Άλλοι 48 άνθρωποι νοσηλεύονται με τραύματα από σφαίρες.

Όπως αναφέρει η αστυνομία ο δράστης είναι ένας 28χρονος γεννημένος στην Αυστραλία που στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έφερε το όνομα «Brenton Tarrant». Η αστυνομία εξουδετέρωσε εκρηκτικούς μηχανισμούς μετά τη σφαγή στην Christchurch και ζήτησε από όλα τα τεμένη της χώρας να κλείσουν τις πόρτες τους. Ήδη οι άρχες έχουν προχωρήσει στις συλλήψεις τεσσάρων ατόμων, τριών αντρών και μιας γυναίκας.

Ο ένοπλος όπως επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια της ένοπλης εισβολής στα τεμένη έκανε ζωντανή μετάδοση (livestreaming) της αποτρόπαιας πράξης του επί τουλάχιστον 15 λεπτά στο Facebook. Η Αστυνομία κάλεσε το κοινό να μην κοινοποιήσει το συγκεκριμένο βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ λίγο αργότερο το Facebook και το Instagram “κατέβασαν” τους λογαριασμούς του δράστη.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ο ένας από τους δράστες των επιθέσεων φόραγε στολή παραλλαγής, αλεξίσφαιρο και κράνος και χρησιμοποίησε αυτόματο τουφέκι όταν άνοιξε πυρ μέσα στο ένα από τα τεμένη, στο κέντρο της πόλης. Δεν υπάρχει καμία θέση σε αυτή τη χώρα» για πράξεις «τόσο ακραίας βίας», δηλώνει η πρωθυπουργός Τζασίντα Αρντέρν.

Το αποτρόπαιο βίντεο, από τη στιγμή που ετοιμάζει τα όπλα του όσο βρίσκεται στο αυτοκίνητό του, μέχρι τη στιγμή που εισβάλλει στο τζαμί και σκορπίζει τον θάνατο πυροβολώντας όποιον βρεθεί μπροστά του, ανέβηκε στο διαδίκτυο και κάνει τον γύρο του κόσμου. ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα