Νέες επιδρομές στη Γάζα: Πέντε παιδιά μεταξύ των αμάχων που σκοτώθηκαν

Νέες επιδρομές στη Γάζα: Πέντε παιδιά μεταξύ των αμάχων που σκοτώθηκαν

Επτά παλαιστίνιοι νεκροί ανάμεσά τους και πέντε παιδιά από νέες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας

Επτά παλαιστίνιοι άμαχοι σκοτώθηκαν μεταξύ των οποίων είναι πέντε παιδιά την Πέμπτη από τις νέες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας όπως ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Ο αριθμός των νεκρών είναι ο μεγαλύτερος μέσα σε μια ημέρα από την έναρξη των ισραηλινών επιθέσεων εναντίον των μαχητών της Χαμάς στη Γάζα. Οι επιθέσεις μπήκαν στην τρίτη συνεχόμενη ημέρα τους.

Οι κάτοικοι της Γάζας και το ιατρικό προσωπικό ανέφεραν ότι τα ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν τουλάχιστον δύο σπίτια σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή κοντά στην πόλη Χαν Γιουνίς, ενώ οι κάτοικοι κοιμόντουσαν.

Πτώματα ανασύρθηκαν από τρία ή τέσσερα κατεστραμμένα σπίτια και όπως ανέφεραν αξιωματούχοι του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας, ανάμεσα στους νεκρούς που ανασύρθηκαν ήταν πέντε παιδιά. Άλλοι 16 άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά την επίθεση, ανέφερε το υπουργείο. Ο ισραηλινός στρατός δεν εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τις επιθέσεις που έγιναν λίγο μετά, αφότου τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι 30 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από παλαιστινιακό έδαφος μέσα σε χρονικό διάστημα μιας ώρας με στόχο πόλεις και κωμοπόλεις στο νότιο Ισραήλ. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί από τις παλαιστινιακές ρουκέτες

Η επίθεση των ισραηλινών μαχητικών ανέβασε πλέον τον επίσημο αριθμό των νεκρών σε 60 οι περισσότεροι εκ των οποίων άμαχοι. Το Ισραήλ αναφέρει ότι ένοπλοι της Χαμάς εκτόξευσαν πάνω από 200 ρουκέτες που στόχευσαν βαθιά στην ενδοχώρα του Ισραήλ και οι επιθέσεις της ισραηλινής αεροπορίας είναι η απάντηση στις εκτοξεύσεις των ρουκετών.

SHARE:

24Media Network