Νέες πληροφορίες στα χέρια των Αρχών για τα drones στο Γκάτγουικ

Νέες πληροφορίες στα χέρια των Αρχών για τα drones στο Γκάτγουικ
Μεγάλη ταλαιπωρία στο Γκάτγουικ AP

"Τις πρώτες 24 ώρες, λάβαμε σχεδόν 30 χρήσιμες πληροφορίες που δώσαμε στην αστυνομία" δήλωσε εκπρόσωπος τύπου της οργάνωσης Crimestoppers.

Η βρετανική οργάνωση Crimestoppers ανακοίνωσε το Σάββατο ότι έδωσε στην αστυνομία καμιά τριανταριά «χρήσιμες πληροφορίες» για την έρευνά της, προκειμένου να εντοπίσει τους υπεύθυνους για τις πτήσεις ντρόουν, που προκάλεσαν προβλήματα στη λειτουργία του αεροδρομίου του Λονδίνου Γκάτγουικ το διάστημα μεταξύ Τετάρτης και Παρασκευής.

Την Κυριακή, το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ απηύθυνε έκκληση στο κοινό, ενώ ανακοίνωσε ότι προσφέρει αποζημίωση ύψους 50.000 λιρών (55.700 ευρώ) για κάθε πληροφορία που θα μεταβιβαστεί μέσω της οργάνωσης Crimestoppers κι η οποία θα οδηγούσε στη σύλληψη και την καταδίκη των δραστών.

«Τις πρώτες 24 ώρες, λάβαμε σχεδόν 30 χρήσιμες πληροφορίες που δώσαμε στην αστυνομία» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος τύπου της οργάνωσης Crimestoppers, μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης που παρουσιάζεται ως «ανεξάρτητη» κι επιδιώκει να παράσχει βοήθεια στις αρχές επιβολής του νόμου, κατά τη διάρκεια των ερευνών τους.

Το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ, το δεύτερο πιο πολυσύχναστο στη Βρετανία, αναγκάστηκε να ακυρώσει ή να εκτρέψει περίπου 1000 πτήσεις μεταξύ Τετάρτης και Παρασκευής, επηρεάζοντας 140.000 επιβάτες, αφότου έλαβε πληροφορίες για πτήσεις drones σε χαμηλό ύψος.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε μετά βεβαιότητας ότι αρκετοί παρατήρησαν ντρόουν στο αεροδρόμιο κατά τη διάρκεια αυτών των τριών ημερών» δήλωσε σήμερα η αναπληρώτρια διευθύντρια της αστυνομίας του Σάσεξ Τζο Σάινερ, σε ένα δελτίο τύπου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα