Νέες τουρκικές προκλήσεις: "Ειρηνευτική επιχείρηση" η εισβολή στην Κύπρο το '74

O Tούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου
O Tούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου AP

"Είναι απαράδεκτο να παραβλέπονται οι θηριωδίες που διέπραξαν οι Ελληνοκύπριοι εναντίον των Τουρκοκυπρίων το διάστημα 1963-1974 στο νησί" αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ μεταξύ άλλων.

Ως "ειρηνευτική επιχείρηση" της Τουρκίας στην Κύπρο χαρακτηρίζει την εισβολή του '74 το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε νέα προκλητική του ανακοίνωση.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι σχολιάζει με αυτόν τον τρόπο την κοινή δήλωση μετά την ολοκλήρωση της τριμερούς συνόδου Ελλάδας- Αιγύπτου-Κύπρου. Μεταξύ άλλων δηλώνει δε πως "παραβλέπονται οι θηριωδίες που διέπραξαν οι Ελληνοκύπριοι εναντίον των Τουρκοκυπρίων το διάστημα 1963-1974 στο νησί".

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ:

"Είμαστε αναστατωμένοι από τους αδικαιολόγητους ισχυρισμούς εναντίον της Τουρκίας στην κοινή δήλωση που δημοσιεύθηκε μετά την ολοκλήρωση της τριμερούς συνόδου Ελλάδας- Αιγύπτου- Ελληνοκυπριακής διοίκησης που έγινε στις 10 Οκτωβρίου 2018 στην Ελούντα της Κρήτης.

Είναι απαράδεκτο να παραβλέπονται οι θηριωδίες που διέπραξαν οι Ελληνοκύπριοι εναντίον των Τουρκοκυπρίων το διάστημα 1963-1974 στο νησί και να αποδίδεται το "κυπριακό πρόβλημα" στην ειρηνευτική επιχείρηση που έκανε η Τουρκία το 1974 βασιζόμενη σε δικαιώματα που απορρέουν από τη συμφωνία του 1960.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Τουρκία θα συνεχίσει αποφασιστικά να διατηρεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντα που προκύπτουν από το γεγονός ότι οι Τουρκοκύπριοι είναι συνιδιοκτήτες του νησιού.

Αυτοί που κάνουν βήματα στην περιοχή σε βάρος των νόμιμων δικαιωμάτων και συμφερόντων της Δημοκρατίας της Τουρκίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου και εκείνοι που προσπαθούν να αγνοήσουν την Τουρκία στην περιοχή, δεν θα πετύχουν ποτέ τους στόχους τους".

Νέες τουρκικές προκλήσεις:
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία
SHARE:

24Media Network