Νεκρή Ρωσίδα δημοσιογράφος στο Κίεβο

Νεκρή Ρωσίδα δημοσιογράφος στο Κίεβο
AP Photo/Pavel Golovkin

Η δημοσιογράφος Oksana Baulina βρισκόταν στο Κίεβο όπου κάλυπτε τον πόλεμο για λογαριασμό του ανεξάρτητου ρωσικού Μέσου The Insider. Πέθανε κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών.

Η Oksana Baulina δημοσιογράφος του ανεξάρτητου ρωσικού μέσου The Insider πέθανε κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών στο Κίεβο. Κινηματογραφούσε την καταστροφή που προκάλεσαν στο Ποντόλσκ, συνοικία της ουκρανικής πρωτεύουσας, τα ρωσικά στρατεύματα.

Ένας ακόμα πολίτης έχασε τη ζωή του ενώ δύο άνθρωποι που τη συνόδευαν τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Η δημοσιογράφος βρισκόταν στην Ουκρανία ως ανταποκρίτρια και κάλυπτε τις καταστροφές στο Λβιβ και το Κίεβο επικρίνοντας τη διαφθορά της ρωσικής κυβέρνησης.

Στο παρελθόν είχε εργαστεί ως παραγωγός για το Ίδρυμα Κατά της Διαφθοράς (Anti-Corruption Foundation). Όταν ο οργανισμός καταχωρήθηκε ως εξτρεμιστική οργάνωση αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη Ρωσία και συνέχισε να καλύπτει το πολιτικό ρεπορτάζ αυτή τη φορά για λογαριασμό του Insider.

Από τη μεριά του το ρωσικό μέσο ενημέρωσης δεσμεύτηκε να συνεχίσει το έργο της ενώ εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους της.

“Θα συνεχίσουμε να καλύπτουμε τον πόλεμο στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των ρωσικών εγκλημάτων πολέμου, όπως ο ανελέητος βομβαρδισμός κατοικημένων περιοχών με θύματα αμάχους και δημοσιογράφους” ανέφερε σε επίσημη τοποθέτησή του το Insider.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ενώνει τη φωνή του με τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων και το σύνολο του δημοσιογραφικού κόσμου και εκφράζει απερίφραστα τον αποτροπιασμό του για τις συνέπειες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Στη λίστα των θυμάτων εργαζομένων στα ΜΜΕ έρχεται δυστυχώς, να προστεθεί και η Ρωσίδα δημοσιογράφος Oksana Baulina.

Τουλάχιστον πέντε άλλοι εργαζόμενοι ΜΜΕ έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία:

Ο Yevheniy Sakun, Ουκρανός εικονολήπτης του LIVE TV, σκοτώθηκε την 1η Μαρτίου κατά τη διάρκεια επίθεσης με ρουκέτα στον τηλεοπτικό πύργο του Κιέβου.

Ο Ουκρανός δημοσιογράφος Viktor Dedov, σκοτώθηκε στις 11 Μαρτίου στη Μαριούπολη, μετά από βομβαρδισμό του διαμερίσματός του.

Ο Αμερικανός δημοσιογράφος Brent Renaud, πυροβολήθηκε στο Irpin, στις 13 Μαρτίου.

Ο Pierre Zakrzewski, εικονολήπτης του Fox News, και η Ουκρανή δημοσιογράφος Oleksandra “Sasha” Kuvshynova, σκοτώθηκαν στις 14 Μαρτίου, κατά τη διάρκεια ρεπορτάζ στην περιοχή της Horenka».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα