Ταϊβάν: Νεκρό αγόρι μετά από 27 πτώσεις σε μάθημα τζούντο

Ταϊβάν: Νεκρό αγόρι μετά από 27 πτώσεις σε μάθημα τζούντο
© 2011 AP PHOTO/VISAR KRYEZIU

Το άτυχο παιδί έπεσε αναίσθητο αλλά ο προπονητής του στο τζούντο τον κατηγόρησε ότι προσποιήθηκε λιποθυμία στην Ταϊβάν.

Ένα αγόρι επτά ετών, που ρίχτηκε στο έδαφος 27 φορές κατά τη διάρκεια εξάσκησης στο τζούντο, άφησε την τελευταία του πνοή στην Ταϊβάν. Τον περασμένο Απρίλιο είχε υποστεί σοβαρή εγκεφαλική αιμορραγία μετά από τη μοιραία προπόνηση κατά τη διάρκεια της οποίας ένα άλλο αγόρι και ο δάσκαλός του τον ανάγκασαν σε πολλαπλές πτώσεις. Το άτυχο αγόρι αργότερα έπεσε σε κώμα και μπήκε σε μηχανική υποστήριξη.

Οι γονείς του αποφάσισαν να τον βγάλουν από την υποστήριξη, μετά από σχεδόν 70 ημέρες, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ. Όπως μεταδίδει το Sport24.gr, ο προπονητής του αγοριού, ηλικίας περίπου 70 ετών κατηγορήθηκε για επίθεση με αποτέλεσμα σοβαρό τραυματισμό και χρησιμοποίηση ανηλίκου για διάπραξη εγκλήματος, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα Taipei Times. Στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος μήνα με εγγύηση περίπου 3.000 ευρώ. Ωστόσο, μετά το θάνατο του θύματος, οι εισαγγελείς θα αλλάξουν την κατηγορία σε "τραυματισμό που προκαλεί θάνατο", σύμφωνα με την Taiwan News.

Εάν κριθεί ένοχος, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ποινή από τουλάχιστον επτά χρόνια φυλάκισης έως και ισόβια κάθειρξη, όπως αναφέρει η Huffington Post.

Σεβασμός και ευλάβεια

Το επτάχρονο αγόρι παρακολούθησε το μοιραίο μάθημα τζούντο στις 21 Απριλίου υπό την επίβλεψη του θείου του, ο οποίος τον φέρεται να τον βιντεοσκοπούσεγια να δείξει στη μητέρα του ότι το τζούντο ήταν ακατάλληλο για αυτόν.

Το βίντεο φαίνεται να πέφτει κάτω πολλές φορές από έναν μεγαλύτερο συμμαθητή του κατά τη διάρκεια της εξάσκησης. Ακούγεται, μάλιστα, να ουρλιάζει, αλλά ο προπονητής του τον διατάζει να σηκωθεί και λέει στο μεγαλύτερο αγόρι να συνεχίσει να τον ρίχνει, προτού τον ρίξει στο έδαφος και ο ίδιος. Τελικά έπεσε αναίσθητος, αν και η οικογένειά του λέει ότι ο προπονητής του τον κατηγόρησε για προσποιητή λιποθυμία.

Υπάρχουν ερωτήματα, ωστόσο, σχετικά με το γιατί ο θείος του δεν σταμάτησε τον προπονητή, αλλά ειδικοί στην Ταϊβάν λένε ότι υπάρχει μια μακροχρόνια έννοια σεβασμού και ευλάβειας προς τους δασκάλους - κάτι που μερικές φορές σημαίνει αποδοχή της εξουσίας τους ανεξάρτητα από τις περιστάσεις. Η μητέρα του αγοριού είπε στους δημοσιογράφους ότι ο θείος του ένιωσε «άθλια για αυτό που συνέβη».

Αργότερα διαπιστώθηκε ότι ο εν λόγω προπονητής δεν είχε σχετικό δίπλωμα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

SHARE:

24Media Network