Νεκροί από εκτροχιασμό τρένου στην Ισπανία

Νεκροί από εκτροχιασμό τρένου στην Ισπανία

Εκτροχιάστηκε τρένο στην Γαλικία της βόρειας Ισπανίας. Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 50 τραυματίσθηκαν

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και περί τους 50 τραυματίσθηκαν στη Γαλικία της βορειο-δυτικής Ισπανίας κατά τον εκτροχιασμό τρένου που συνδέει την ισπανική πόλη Βίγκο με το Πόρτο στην Πορτογαλία, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Το δυστύχημα προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον τεσσάρων ανθρώπων, ανακοίνωσε ο Μανουέλ Καρέρα, δημοτικός σύμβουλος του Ο Πορίνιο, της κωμόπολης κοντά στην οποία σημειώθηκε το δυστύχημα. Νωρίτερα, οι τοπικές αρχές είχαν κάνει λόγο για τουλάχιστον τρεις νεκρούς. Σαράντα επτά άνθρωποι νοσηλεύονται.

Στη Γαλικία είχε σημειωθεί πριν από τρία χρόνια το πλέον πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ισπανία από το 1944, με 80 νεκρούς.

Το τρένο που εκτροχιάσθηκε σήμερα ανήκει στην εταιρεία Comboios de Portugal. Ο μηχανοδηγός ήταν Πορτογάλος και περιλαμβάνεται στους νεκρούς.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 09.30 τοπική ώρα, κοντά στα πορτογαλικά σύνορα, σε απόσταση 50 μέτρων από τον μικρό σταθμό του Ο Πορίνιο, νότια του Βίγκο, σύμφωνα με την ισπανική εταιρεία Renfe, η οποία διαχειρίζεται σε συνεργασία με την πορτογαλική Comboios de Portugal τη σιδηροδρομική γραμμή.

Νεκροί από εκτροχιασμό τρένου στην Ισπανία
Νεκροί από εκτροχιασμό τρένου στην Ισπανία

Ο ιδιοκτήτης καφενείου κοντά στον σταθμό, δήλωσε στο ισπανικό τηλεοπτικό δίκτυο 24 horas ότι το δυστύχημα σημειώθηκε σε ένα τμήμα της διαδρομής όπου η σιδηροδρομική γραμμή είναι ευθεία. «Αρα, δεν είναι κάτι πολύ φυσιολογικό», είπε.

SHARE:

24Media Network