Νεκροί αστυνομικοί σε επίθεση του ISIS στο Ιράκ

Νεκροί αστυνομικοί σε επίθεση του ISIS στο Ιράκ

Επτά αστυνομικοί νεκροί και 17 τραυματίες από επίθεση που έκαναν τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, κατά σταθμού ελέγχου της αστυνομίας κοντά στην πόλη Νατζάφ

Ένοπλοι του Ισλαμικού Κράτους επιτέθηκαν σήμερα κατά σταθμού ελέγχου της αστυνομίας κοντά στην πόλη Νατζάφ, νοτίως του Ιράκ, με συνέπεια το θάνατο επτά αστυνομικών και τον τραυματισμό, άλλων 17. Μεταξύ των τραυματιών συμπεριλαμβάνονται και πολίτες, σύμφωνα με τις τοπικές αστυνομικές πηγές.

Οι ένοπλοι κινούνταν με δύο οχήματα μέσω της ερήμου, γύρω από την αλ-Καντισίγια, που βρίσκεται στα δυτικά της Νατζάφ.

Όταν οι αστυνομικοί σταμάτησαν για έλεγχο το πρώτο όχημα, ο οδηγός ενεργοποίησε εκρηκτικό μηχανισμό, ενώ το δεύτερο όχημα διέφυγε και στη συνέχεια, ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς που σκότωσαν τους άλλους δύο ενόπλους, που επέβαιναν σε αυτό.

Την ευθύνη για την επίθεση αυτή, ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, με ανακοίνωσή του, που διανεμήθηκε ηλεκτρονικά από υποστηρικτές του, δηλώνοντας ότι οι τέσσερις ένοπλοι επιτέθηκαν με πυρά όπλων, πριν ενεργοποιήσουν τα παγιδευμένα με εκρηκτικά γιλέκα που φορούσαν, ενώ ένας πέμπτος ένοπλος επιτέθηκε με όχημα, στο οποίο είχαν παγιδευτεί εκρηκτικά.

SHARE: