Νεκρός διαπιστώθηκε ότι ζούσε - Ροχάλιζε λίγο πριν την νεκροψία

Νεκρός διαπιστώθηκε ότι ζούσε - Ροχάλιζε λίγο πριν την νεκροψία
PIXABAY

Ο 29χρονος είχε καταρρεύσει και είχε κριθεί νεκρός από τρεις γιατρούς. Λίγο πριν την νεκροψία οι ιατροδικαστές τον άκουσαν να ροχαλίζει

Νεκρός από τρεις γιατρούς είχε κριθεί ένας 29χρονος στην Ισπανία, ωστόσο λίγο πριν τη διενέργεια νεκροτομής διαπιστώθηκε ότι τελικά ήταν ζωντανός, καθώς ροχάλιζε.

Ο άνδρας, έγκλειστος σε φυλακή στην Αστούρια, στα βόρεια της χώρας, κατέρρευσε στο κελί του και θεωρήθηκε από τρεις γιατρούς της φυλακής, ότι είχε πεθάνει. Το άψυχο σώμα του μεταφέρθηκε μέσα στον ειδικό σάκο στο νοσοκομείο, προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή για να γίνουν γνωστά τα αίτια του θανάτου του.

ADVERTISING

Η οικογένειά του υποστηρίζει ότι "είχε σημάδια της νεκροψίας στο σώμα του, ήταν έτοιμοι να τον ανοίξουν".

Οι ιατροδικαστές αντιλήφθηκαν το παραλίγο μοιραίο λάθος των γιατρών των φυλακών, όταν άκουσαν τον 29χρονο να ροχαλίζει ενώ βρισκόταν πάνω στο τραπέζι της νεκροτομής. Αμέσως μεταφέρθηκε στην εντατική, όπου παραμένει ενώ σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ όταν ανέκτησε πλήρως τις αισθήσεις του, η πρώτη ερώτηση που έκανε αφορούσε την σύζυγό του.

Το περιστατικό αυτό φαίνεται να αποτελεί περίπτωση καταληψίας. Πρόκειται για μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από ακαμψία του σώματος, μη ανταπόκριση στον πόνο και επιβράδυνση των λειτουργιών, όπως η αναπνοή.

Η οικογένεια του άνδρα είπε ότι πάσχει από επιληψία και ότι λάμβανε φαρμακευτική αγωγή, αλλά φοβούνται ότι όσο ήταν έγκλειστος δεν έπαιρνε στις σωστές ώρες τα χάπια του.

(Πηγή: Independent)

SHARE:

24Media Network