Νεκρός ο οδηγός

default image

Υπέκυψε στα τραύματά του ο οδηγός που προκάλεσε το θάνατο πέντε ανθρώπων όταν έπεσε πάνω σε πλήθος στην Ολλανδία και είχε ως στόχο τη Βασίλισσα

Υπέκυψε στα τραύματά του ο οδηγός του οχήματος που προκάλεσε το θάνατο πέντε ανθρώπων όταν έπεσε πάνω σε πλήθος στην Ολλανδία και είχε ως στόχο τη Βασίλισσα Βεατρίκη, σύμφωνα με ολλανδικά μέσα. Από χθες πάντως, εθεωρείτο κλινικά νεκρός.

“Πέθανε στο νοσοκομείο κατά τη διάρκεια της νύχτας” ανέφερε το NOS TV. Παράλληλα, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, ο 38χρονος Ολλανδός ομολόγησε ότι είχε ως στόχο της επίθεσής του τη Βασίλισσα της χώρας, Βεατρίκη.

Ο 38χρονος, πάντως, έδρασε μόνος, χωρίς τη βοήθεια κάποιου συνεργού.

Ορισμένες εφημερίδες στην Ολλανδία αναφέρουν ότι ο δράστης της επίθεσης αυτής ηταν απελπισμένος επειδή είχε χάσει τη δουλειά τους και του είχε γίνει και έξωση από το σπίτι του.

Είχε στόχο τη βασίλισσα

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πλήθος, κατά τη διάρκεια παρέλασης στην οποία ήταν παρούσα η Βασίλισσα Βεατρίκη καθώς και μέλη της βασιλικής οικογένειας. Κανένα μέλος της βασιλικής οικογένειας δεν υπέστη κάποιον τραυματισμό.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου φαίνεται ότι είχε ως στόχο του  τη βασιλική οικογένεια της Ολλανδίας. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο οδηγός του μαύρου Suzuki είναι ύποπτος για επίθεση κατά της βασίλισσας Βεατρίκης και των υπόλοιπων μελών της βασιλικής οικογένειας που παρευρίσκονταν στην γιορτή. 

“Ο οδηγός είναι πιθανό ότι ήθελε να πραγματοποιήσει επίθεση εναντίον της βασιλικής οικογένειας. Θα μπορούσε να κατηγορηθεί για απόπειρα δολοφονίας”, δήλωσε η εκπρόσωπος της εισαγγελικής αρχής, Έλεν Προύμελ.

Το μαύρο αυτοκίνητο, μάρκας Suzuki, τραυμάτισε 14 παρισταμένους, πριν σταματήσει πάνω σε ένα μνημείο.

Η βασιλική οικογένεια παρίστατο στους εορτασμούς για την Εθνική ημέρα αργίας της Βασίλισσας στην πόλη του Άπελντοορν, που βρίσκεται σε απόσταση 90 χιλιομέτρων από το Άμστερνταμ.

Από το γραφείο Τύπου των ανακτόρων ανακοινώθηκε ότι “η βασίλισσα είναι πολύ σοκαρισμένη από το συμβάν και συμμετέχει στο πόνο των συγγενών των θυμάτων”.



 

(Πηγή: BBC)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα