Νεκρός βρέθηκε ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Μαλίκ Μπεντζελλούλ

Νεκρός βρέθηκε ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Μαλίκ Μπεντζελλούλ

Νεκρός στα 36 του χρόνια ο Σουηδός σκηνοθέτης Μαλίκ Μπεντζελλούλ. Δεν έχουν αποσαφηνιστεί οι συνθήκες του θανάτου του. Δεν υπάρχουν ενδείξεις που να συνηγορούν στην εγκληματική πράξη.

Νεκρός βρέθηκε ο σουηδός σκηνοθέτης Μαλίκ Μπεντζελλούλ σε ηλικία 36 ετών, σύμφωνα με το σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων TT. Αν και οι συνθήκες του θανάτου του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη δεν έχουν αποσαφηνιστεί η αστυνομία που εντόπισε το πτώμα περίπου στις 16: 30 τοπική ώρα είπε στο σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις που να συνηγορούν στην εγκληματική πράξη.

O Μαλίκ Μπεντζελλούλ είχε βραβευτεί με το Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ το 2013 για το «Ψάχνοντας τον Sugar Man» που αφορούσε την ασυνήθιστη καριέρα ενός σχεδόν άσημου ροκ καλλιτέχνη από την Αμερική του μουσικού Σίξτο Ροντρίγκεζ. Ο Μπεντζελλούλ γεννημένος το 1977 από αλγερινό πατέρα και σουηδέζα μητέρα ήταν αυτός που έσπασε μια αρνητική για τον σουηδικό κινηματογράφο παράδοση καθώς για πρώτη φορά από το 1984, μια σουηδική ταινία λάμβανε το πιο διάσημο βραβείο κινηματογράφου στον κόσμο.

«Ευχαριστώ . Ευχαριστώ την Ακαδημία , και ένας από τους καλύτερους τραγουδιστές όλων των εποχών , τον Ροντρίγκεζ» είχε πει ο σκηνοθέτης κατά την ομιλία του στην απονομή των βραβείων Όσκαρ.

Ο Ροντρίγκεζ ο ήρωας του ντοκιμαντέρ στα νιάτα του είχε ηχογραφήσει μόλις δυο δίσκους, αλλά δεν γνώρισαν καμιά επιτυχία. Μια πειρατική ηχογράφηση του δίσκου του με τίτλο «Cold facts» ακούστηκε στη Νότια Αφρική. Οι στίχοι και η μουσική του συνδέθηκαν κατά ένα περίεργο τρόπο με τον αγώνα ενεντίον του απαρτχάιντ. Η μουσική του ενέπνευσε ντόπιους καλλιτέχνες να πάρουν θέση στα πολιτικά γεγονότα της Ν. Αφρικής. Εκεί όλοι τον θεωρούσαν έναν από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες όλων των εποχών.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network