Νέο μήνυμα Ζελένσκι: “Δεν γίναμε σκλάβοι και δεν θα είμαστε ποτέ”

Νέο μήνυμα Ζελένσκι: “Δεν γίναμε σκλάβοι και δεν θα είμαστε ποτέ”
Βολοντίμιρ Ζελένσκι AP

Την ευγνωμοσύνη του σε όσους "ρίχτηκαν" στον πόλεμο και υπερασπίζονται για 15η ημέρα την Ουκρανία, εξέφρασε στο νέο του διάγγελμα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. "Δεν γίναμε σκλάβοι", διαμήνυσε.

Στη δύναμη του ουκρανικού στρατού, των εθνοφυλάκων, των αστυνομικών και όσων βρέθηκαν στη μάχη, αναφέρθηκε στο νέο του διάγγελμα ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να μαίνεται για 15η ημέρα, ο Ζελένσκι τόνισε για τη χώρα του ότι “σηκώθηκε όρθια” ενώ διαμήνυσε ότι “δεν έγιναν σκλάβοι και δεν θα γίνουν ποτέ”.

“Υπερασπιζόμαστε τη χώρα μας για 15η μέρα. Σηκωθήκαμε όρθιοι. Ο ουκρανικός στρατός αντεπιτίθεται σε βασικές κατευθύνσεις.

Χάρη στους στρατιωτικούς, εθνοφύλακες, συνοριοφύλακες, αστυνομικούς και όσους εντάχθηκαν στην άμυνα, δεν γίναμε σκλάβοι. Και δεν θα είμαστε ποτέ.

Γιατί αυτό είναι το πνεύμα μας, αυτή είναι η μοίρα μας”, είπε μεταξύ άλλων ο Ουκρανός πρόεδρος.

“Θέλουν να ταπεινώσουν τους ανθρώπους μας ώστε να παίρνουν ψωμί και νερό στα γόνατα από τα χέρια των εισβολέων. Ώστε οι Ουκρανοί να μπορούν να σώσουν τη ζωή τους μόνο πηγαίνοντας στα κατεχόμενα ή στη Ρωσία.

Γι’ αυτό μπλοκάρουν τη Μαριούπολη, τη Βολνοβάκα και άλλες πόλεις. Οι εισβολείς οργανώνουν εσκεμμένα αυτή την κοροϊδία για να δώσουν στους προπαγανδιστές τους ειδήσεις. Μόνο για αυτόν τον λόγο! Είναι απλά τέρατα”, ήταν το αιχμηρό του σχόλιο για τα ρωσικά ΜΜΕ.

“Μετά τον πόλεμο, μετά τη νίκη μας, θα ξαναχτίσουμε ό,τι κατέστρεψε ο εχθρός μας. Πολύ γρήγορα. Με π[ολύ υψηλή ποιότητα. Θα δημιουργηθεί ειδικό κρατικό πρόγραμμα για κάθε πληγείσα πόλη. Για ανάκαμψη. Έχω ήδη δώσει εντολή στην κυβέρνηση να ξεκινήσει την ανάπτυξη.

Τσερνίχιβ και Σούμι, Okhtyrka και Zhytomyr, Izyum, Μαριούπολη και όλες οι πόλεις όπου ήρθε το κακό δεν θα βλέπουν ίχνος από τη ρωσική εισβολή. Οι καλύτεροι αρχιτέκτονες. Οι καλύτερες εταιρείες. Τα καλύτερα έργα. Για κάθε πόλη! Θέλω να μιλήσω γι’ αυτό, για παράδειγμα το Χάρκοβο. Το δικό μας Χάρκοβο, που τώρα βιώνει τα πιο τρομερά δεινά. Τα πιο τρομακτικά από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο”, κατέληξε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα