Νέο παραλήρημα Ακάρ: “Φτάνουμε στο Καστελόριζο κολυμπώντας”

Νέο παραλήρημα Ακάρ: “Φτάνουμε στο Καστελόριζο κολυμπώντας”
Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ Glomex

Εχθρικό παραλήρημα κατά της Ελλάδας από τον Χουλουσί Ακάρ. Χαρακτήρισε "σόου την επίδειξη εξοπλισμού της Ελλάδας".

Σε νέο παραλήρημα κατά της Ελλάδας προχώρησε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, κάνοντας λόγο για “επίδειξη εξοπλισμού” από πλευράς Αθήνας.

Σε ομιλία του στη στρατιωτική ακαδημία της Τουρκίας, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας είπε για το Καστελόριζο πως δεν δικαιούται τόσο μεγάλη θαλάσσια ζώνη ευθύνης όπως υποστηρίζει η Ελλάδα, ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε ότι ακόμα κι ένας σπουδαστής της τουρκικής στρατιωτικής ακαδημίας θα μπορούσε να πάει κολυμπώντας στο νησί.

“Σε απόσταση 1.950 μέτρων βρίσκεται το Καστελόριζο. 1950 μέτρα! Ένας σπουδαστής της στρατιωτικής ακαδημίας μπορεί να φτάσει εκεί κολυμπώντας. Σε μας η κανονική κολύμβηση είναι 2000 μέτρα στην ακαδημία. Μιλάμε για ένα νησί 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Για το νησί αυτό διεκδικούν θαλάσσια περιοχή ευθύνης 40.000 τ.μ. Ισχυρίζονται… Όταν λέμε όχι σε αυτό μας χαρακτηρίζουν ως “επεκτατικούς”. Περιμένουμε να καταλάβουν πως με τέτοιες ενέργειες και τέτοια ρητορική δεν θα φτάσουν πουθενά”, δήλωσε.

Αναφορικά με το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας, είπε ότι κάνει “επίδειξη εξοπλισμού, καθώς προσπαθεί να αποκτήσει υπεροχή απέναντι στην Τουρκία”.

“Με κάποιες επιδείξεις εξοπλισμού, διότι αυτό που κάνουν δεν είναι κούρσα εξοπλισμών αλλά επίδειξη εξοπλισμού, προσπαθούν να αποκτήσουν υπεροχή απέναντι στην Τουρκία όμως εμείς τονίζουμε πως αυτός είναι μάταιος κόπος. Επίσης, ενώ είμαστε μέσα στο ΝΑΤΟ, προσπαθούν να κάνουν κάποια πράγματα με νέες συμμαχίες. Αυτά είναι τεχνητά πράγματα”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα