Νέο προσφυγικό δράμα στη Συρία με τους εκτοπισμένους στην Ιντλίμπ

Νέο προσφυγικό δράμα στη Συρία με τους εκτοπισμένους στην Ιντλίμπ
Xαλάσματα από τους βομβαρδισμούς AP

Οι κυβερνητικές δυνάμεις βομβαρδίζουν συνεχώς την Ιντλίμπ και ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους έφτασε τις 30.000.

Αντιμέτωπη μ’ ένα ακόμη προσφυγικό κύμα θα βρεθεί σύντομα η Τουρκία (και κατά συνέπεια και η Ευρώπη) αφού το δράμα των κατοίκων της επαρχίας Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, δεν έχει τέλος.

Οπως μεταδίδει το reuters, επικαλούμενο μαρτυρίες στελεχών του ΟΗΕ, περισσότεροι από 30000 ανθρώπους έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους από τη στιγμή που οι δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης του Ασαντ έχουν εξαπολύσει την αντεπίθεσή τους για την ανακατάληψη της περιοχής.

Ο ΟΗΕ την ίδια ώρα προειδοποιεί ότι εφόσον η επίθεση γενικευτεί, τότε ο αριθμός των εκτοπισμένων αναμένεται να φτάσει ακόμη και τις 800.000.

Η Τουρκία από την πλευρά της διαμήνυσε μέσω του εκπρόσωπου του υπουργείου εξωτερικών της ότι “δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξει τα σύνορά της για να δεχτεί πρόσφυγες από το Ιντλίμπ” πιέζοντας και άλλο την κατάσταση.

Προσώρας, οι εκτοπισμένοι φιλοξενούνται εντός συριακού εδάφους, στην επαρχία του Ιντλίμπ, ουδείς όμως μπορεί να προδικάσει αν η επίθεση από τις δυνάμεις της κυβέρνησης και τους Ρώσους συμμάχους της συνεχιστεί.

Ακόμα και τώρα πάντως η αντιπολίτευση ελέγχει περιοχές με συνολικό πληθυσμό 2,9 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα